základní skupiny - skupina G
05.11.2015 21:05 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Rosenborg BK - SS Lazio 0:2

Velmi blízko postupu do další fáze je Lazio Řím. Italové totiž dokázali vyhrát na půdě Rosenborgu Trondheim 2:0 a s deseti body vedou skupinu G. Všechny branky nastřílel už během půlhodiny uzdravený Filip Djordevič.

Třetí tým uplynulého ročníku Serie A předvedl o víkendu ostudný výkon s AC Milán a kouč Stefano Pioli žádal výrazné zlepšení. Na druhé straně Rosenborg porazil Haugesund 4:3 a upevnil si suverénní vedení v norské elitní soutěži. Biancocelesti přistoupili k zápasu s Trondheimem mnohem zodpovědnějí a brzy se ujali vedení. Na rohový kop z deváté minuty si naběhl Filip Djordevič a hlavou na přední tyči zajistil hostům vedení!

Rosenborg chtěl co nejdříve srovnat krok, vytvořil si tlak, ale ke koncovce se neprotlačil. Kontrola balónu sice byla spíše devízou Norů, ale branky dávalo Lazio. Ve 29.minutě vedl rychlé přečíslení Onazi, posunul balón na Djordeviče a ten vstřelil i druhý gól zápasu. Navíc jen o pár minut později se domácí síť vlnila už potřetí ale Nory tentokrát osvobodil odmávaný ofsajd. Brankář Hansen měl při útočných akcí Lazia plné ruce práce, skvěle například vychytal Candrevu. Domácí se dostali do skutečně velké šance až na sklonku prvního poločasu. Soderlund přenechal balón Mikkelsenovi, jehož střela skončila na dobrém zákroku Berishy.

I přes dvougólové vedení se trenér Stefano Pioli odhodlal k poločasovému střídání, kdy Candrevu nahradil Keita. Rosenborg nastoupil do druhého dějství v nepozměněné sestavě. V 51.minutě nezpracoval skvělý pas do vápna Djordević, čímž se připravil o možnost případného hattricku a jen o pár minut později těsně netrefil branku Kishna. Lazio chtělo vstřelit třetí gól a utkání definitivně rozhodnout ve svůj prospěch. Čtvrthodiny před koncem tomu byl blízko střídající Matri, ale ani nadvakrát nedokázal Hansena pokořit.

Lazio si nakonec závěr utkání naprosto zbytečně zkomplikovalo. Balde Diao Keita nepochopitelně odstrčil Svenssona a od sudího uviděl rovnou červenou kartu! Trondheim si v závěrečných minutách vytvořil tlak, ale střelecky se nakonec neprosadil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
Hiko

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Na tehle zapas bych vsadil jasnou 02 remiza nebo vyhra lazia !!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Co dodat,Lacoši se ale k postupu vyrazne priblizi.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle musi RBK zvladnout, tip 1:0

Reagovat
lucius6

zase redka, ale jinak Djordjevič super

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele