1/16 finále - odvety
25.02.2016 19:00 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Rapid Vídeň - Valencia CF 0:4

Španělská Valencia uštědřila rakouskému Rapidu Vídeň v úvodním zápase obrovský debakl 6:0 a nyní na jeho půdě zvítězila znovu po přesvědčivém výsledku 4:0, do osmifinále tak postoupila s neuvěřitelným skóre 10:0. Překvapení základních skupin Evropské Ligy odolávalo soupeři téměř hodinu hry, od té doby ale převzal iniciativu španělský výběr a za pouhou půlhodinu vsítil všechny své čtyři branky.

V úvodu utkání se hrálo opatrně z obou stran, ani jeden celek se nikam výrazně netlačil a první vážnější příležitost byla k vidění po necelé půl hodině hry. Ze střední vzdálenosti vypálil velmi nebezpečně Weber, s jeho tvrdou ranou si však dokázal poradit gólman Ryan a zkrotil balón v rukavicích. V předposlední minutě úvodního dějství vypálil na druhé straně z pětadvaceti metrů Pablo Piatti a levou tyč minul pouze o decimetry.

Po změně stran se obrázek hry příliš nezměnil, rakouský celek se do své poslední velké šance probojoval v 55. minutě. Po krásné akci se k hlavičce dostal Schwab, nicméně Ryan byl opět připraven a na konto si připsal dobrý zákrok. O čtyři minuty později se dostali do vedení hosté zásluhou Rodriga. Ten obdržel ukázkový pas za obranu a před brankářem Strebingerem zachoval chladnou hlavu, učebnicovým lobem ho přehodil a míč zapadl doprostřed branky.

Za dalších pět minut zvýšil vedení španělského týmu Sofiane Feghouli, který převzal nádhernou kolmici od Danila a mezi dvěma obránci vystřelil z hranice šestnáctky na zadní tyč kolem bezmocného Strebingera - 0:2. V 72. minutě přidal třetí gól Valence Piatti, jež využil další velké mezery v defenzívě Rapdiu. Ze středu hřiště přihrával na pravé křídlo Feghouli a Piatti z první zblízka obstřelil domácího strážce.

Gólovou tečku za utkáním udělal v 88. minutě Rúben Vezo, který využil parádního rohového kopu od Piattiho z pravé strany a hlavou z hranice brankového území překonal Strebingera počtvrté. Rapid tak nedokázal dostat Rakousko v pořadí národů na patnácté místo, které by zaručovalo pět účastníků v evropských pohárech v sezóně 2017/2018, ke splnění tohoto cíle potřeboval v odvetě španělského giganta porazit.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
vanGomm

Tady už jde ohledně postupu pouze o formalitu.Tip X.

Reagovat
Tomtaf

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Marv

Postup je jasný, ale mohl by to být ofenzivní zápas, takže +2,5 a výsledek 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Tomanatura

3,9 na dvojku, i kdyz doma vyhrali 6:0

Reagovat
Realita

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dobry tip

Reagovat
smazaný uživatel

..... v...

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele