základní skupiny - skupina C
01.10.2015 21:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

PAOK Soluň - Borussia Dortmund 1:1

Robin Olsen si poradil s dvanácti střelami německého velkoklubu a výrazně tak pomohl radosti Soluně z bodového zisku. PAOK směrem dopředu dle očekávání takřka nic nepředvedl, přesto své nahodilé vedení málem uhlídal, když Dortmund svůj tlak téměř nedokázal využít k jasné gólové příležitosti.

Hosté se od prvních vteřin ujali předpokládané role a míč často držel na polovině soupeře. Na první výraznou šanci ovšem museli čekat pětadvacet minut, kdy nejzářivější hráč na trávníku, Adnan Januzaj, poslal do vápna za obranu Castra, proti jeho pokusu byl ale včas na zemi brankář Olsen.

Němci sice zkoušeli zakončovat ze všemožných pozic, nicméně dopláceli na špatnou mušku. To řecký tým čekal na svou první střelu pětatřicet minut, úspěch se však dostavil okamžitě. Kapitán Tziolis pobídl z levé strany do šestnáctky Roberta Maka, který z obdobného místa jako Castro nic nevymýšlel a prudkou ranou pod břevno překonal bezmocného Weidenfellera. Šokovaní hosté nesli závěr první půle těžce, PAOK tak bez potíží vyrovnal hru a především Berbatov neměl daleko k pojištění vedení.

Změna stran rozhodně nepřinesla změnu hry, ba spíše se Dortmund ještě výrazněji vlády na hřišti. Dlouhé minuty obléhání však k ničemu závratnému nevedly a zdálo se, že chybějící rozdíloví hráči budou klíčovým soudem nad šancí vyrovnat. Přes velký nápor se Oslen mohl cítit bez pracovního vytížení, změnu tak muselo přinést až dvojí střídání v 65. minutě.

Zase o něco živelnější hra Dortmundu prvně zahrozila šest minut poté, to si Januzaj vykoledoval přímý kop z nadějné pozice a Marco Reus nadělal domácímu brankáři nemalé potíže. Hned následující akce ale kýžené ovoce přinesla. Talentovaný Belgičan předal míč Castrovi, který poslal tak přesný pas před malé vápno, že s probíhající Hofmann nemusel balónu ani dotknout a překvapený Olsen už reagovat nestihl.

Poslední desetiminutovku načli lépe Řekové, Weidenfeller ovšem střídajícího Jaira dokázal vychytat a vzápětí si se štěstím poradil i s nepříjemným centrem, který jen taktak vytěsnil mimo branku. Rozhodnout mohl i Schmelzer na druhé straně, ten ale v 86. ani 88. minutě nevyzrál na skvělého Olsena, Hofmann zase z dorážky nezamířil mezi tři tyče a PAOK se tak může radovat z nečekané remízy.

Autor: Josef Gvoždiak / espnfc.com, uefa.com

Komentáře (31)

Přidat komentář
EverlastD

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 a budeme rádi

Reagovat
smazaný uživatel

1:1, Toumba zase jednou ukáže, proč název stadionu znamená v překladu hrobka, ten zápas má cenu sledovat spíš kvůli ultras než kvůli hře!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám že konečně vyhrajeme.Paok bude složitý soupeř.

ALE!!!I tak tipuju 0:3.BVB!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Do Řecka vůbec neodcestovala pětice hráčů: Auba, Ilkay, Shinji, Mats a Sokratis. Podle mě velice správné rozhodnutí. Možná bych dokonce ještě Mickyho nechal doma. je ale dost možné, že stejně nenastoupí

Dneska určitě dostanou příležitost se ukázat hráči jako Gonzo, Koo, Jonas, Adnan, Ramos, Manni... Snad toho využijí

Reagovat
db18

Koo = Joo?

Reagovat
smazaný uživatel

já napsal Koo? fakt, že jo...

samozřejmě jsem se překlepl, no..

Reagovat
slovaňáák

Rozumné rozhodnutí, za to Tuchela chválím.

Reagovat
db18

Dobře udělal

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

Šetření opor BVB by PAOK mohl využít... 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Weidenfeller, Piszczek, Bender, Subotic, Park, Weigl, Castro, Hofmann, Mkhitaryan, Januzaj, Reus

Mohl dá spočnout i Julianovi a Mickymu

Reagovat
smazaný uživatel

Ofenzíva zatiaľ celkom marná. Bez Aubu akoby na tej pozícií ani nikto nebol. Páčilo sa mi, keď TT skúšal v letnej príprave na hrote Reusa, ale to bolo tiež proti iným súperom no.

Mak nádherný gól, ten PAOK mu sadol fantasticky, pritom si veľa ľudí myslelo, že tam ide na celoročnú dovolenku a on tam prežíva najlepšie obdobie kariéry.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska trochu na způsob minulé sezony nebo letošního Stuttgartu. 35 minut dominance a zápas pod kontrolou a minimálně po šanci Marca jsme měli jít do vedení. Pak jediná šance soupeře a hned gol. Jakoby soupeři proti nám byli až neuvěřitelně efektivní. prvně Darmstadt a teď PAOK

Reagovat
slovaňáák

Tenhle hybrid bez útočníka nechápu, je to úplně k ničemu... Bude hrát Ramos někdy od začátku? On potřebuje nabrat trochu sebevědomí, hrát víc jak posledních 20 minut, aby mohl něco předvést a ukázat, že není úplně dřevěnej... a místo toho sedí...

Reagovat
smazaný uživatel

taky nechápu. Kdy jindy, než v takovém zápase EL?

Reagovat
smazaný uživatel

Gonzo hodně chytrý míč

Reagovat
Swarley

co Januzaj?

Reagovat
smazaný uživatel

ale jo... je snaživý, měl tam i pár záblesků a dobrých momentů, ale když je soupeř takhle brutálně zataženě, tak docela těžké se nějak individuálně prosadit

Reagovat
smazaný uživatel

Třetí remíza v řadě.. ale znovu to muselo skončit výhrou. Ten tlak posledních 25 minut maximální. hra se mi líbila..dominance, rychlost a držení míče na vysoké úrovni. Když k tomu ještě přičtu fakt, že 5 hráčů mohlo odpočívat a i Julian a Micky mohli být dříve vystřídání - tak to není zase tak hrozné

Reagovat
avicii

Reagovat
smazaný uživatel

tendenční recenze i preview psaé ve prospěch známějších klubů. čtu-li si preview, absolutní většina textu se věnuje většímu klubu. čtu-li si recenzi, dozvídám se všechno ve prospěch většího klubu. zápas jsem viděl. paok hrl dobře, byl běhavý, dobře bránil a dopředu byl tecnicky zdatný. není tu o tom ani čárka. mám pocit, že by těm recenzím slušela vysvětlující poznámka *psáno ve prospěch větších klubů...

Reagovat
smazaný uživatel

možná jsem se nevyjádřil dobře: ne ve prospěch vetších klubů, ale je to psáno výrazně z jejich pohledu... takže třeba toto není úplně recenze, ale jak hru viděl dortmund...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele