základní skupiny - skupina F
05.11.2015 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - SC Braga 1:0

Marseille dokázala zvítězit nad Bragou, připravila ji o stoprocentní úspěšnost a na domácí půdě svým fanouškům udělala radost. Skóre mohlo být mnohem vyšší, šancí na to bylo dostatek. Ale nakonec se jediným střelcem stal Georges-Kevin N'Koudou, který se trefil ke konci první půle.

Domácí Marseille byla proti Braze v těžké pozici, navíc Braga kralovala dosavadnímu průběhu Evropské ligy a postup už má jistý. Přesto to domácí museli zkusit. Na hrací ploše jsme v jejich dresu viděli například Silvu, Cabellu, Ocampose nebo Batshuaye. Portugalský celek přijel s Baianem, Bolym, Alanem, Fontem nebo Hassanem.

Marseille oblečena do bílého chtěla ihned sevřít svého oponenta do kleští. Mauricio Isla poslal nebezpečnou nahrávku před bránu na N'Koudoua, ale nenašel jej. Braga začala postupem času zlobit domácí tým, kombinovala a její akce se stávaly nebezpečnější. Velmi často je ale hatila nepřesnost. Po jedenácti minutách se do akce zapojil i hrot Marseille, kterým byl pro dnešní utkání Mochy Batshuayi, který využil chyby v obranné linii hostí. Jenže ztroskotal na brankáři Matheusovi!

Ve 13. minutě se do šance znovu dostávaly domácí barvy. Konkrétně se jednalo o Lucase Silvu, který odcentroval na Remyho Cabellu. Ten se položil do střely, ale svým volejem těsně minul levý horní roh! Lucas Silva rozehrál standardní situaci po faulu na Lucase Ocampose, jenže ani tento centr brankáře Matheuse neohrozil. Braga hrozila jen sporadicky, ale stálo to za to.

Ricardo Ferreria se dostal na malém vápně k hlavičce, která nakonec mířila těsně nad břevno! Na opačné straně Mauricio Isla skvěle odcentroval z pravé strany a míč si málem do vlastní brány srazil obránce Boly. Zachránilo ho jen břevno, od něhož se kulatý nesmysl odrazil mimo bránu. Deset minut před koncem dostal Michy Batshuayi krásnou přihrávku z pravého křídla od Mauricia Isly a po krátkém zpracování zamířil krásnou ranou těsně vedle tyče! Marseille začínal zvyšovat obrátky a odměnou jí byla branka.

Autorem prvního gólu zápasu se stal Georges-Kévin N'Koudou, který nejprve vybojoval míč, následně se rozhodl nepřihrávat, ale jít sám. Chvíli postupoval a pak krásnou ranou zatočil míč k tyči! Těsně před odchodem do šaten e k míči opět prodral aktivní Michy Batshuayi, který však ztroskotal na brankáři Matheusovi! Dorážku Lucase Ocampose vyrazil rovněž!

Braga nechtěla prohrát, takže se hned na začátku druhé půle vrhla do útočení. Byli to ale opět domácí, kdo se málem radoval z gólu. Lucas Ocampos napřáhl za šestnáctkou a jeho rána skončila mimo jen díky fantastickému zákroku brankáře Matheuse, který míč vyrazil! Z následného rohového kopu mířil mladík Karim Rekik jen těsně nad břevno! Po hodině hry zahodil Lucas Ocampos stoprocentní šanci.

Marseille se dostala do přečíslení dvou na jednoho, Michy Batshuayi nahrál lépe postavenému Ocamposovi, jenže ten pálil slabou střelu jen do brankáře Matheuse! Tak to Batshuayi zkusil sám a bylo to trochu lepší. Mladý střelec krásně vypálil k tyči, ale asi o metr netrefil. Po asi desetiminutové pasáži, kdy se prakticky nic nedělo, Eduardo Wilson napřáhl z volného přímého kopu k nádherné střele. Tu musel vyrážet skvělý Mandanda.

Hrdinou okamžiku se mohl stát střídající Crislan, který se dostal k míči zpoza vápna a tváří v tvář brankáři Mandandovi zkoušel vstřelit branku. Jenže zkušený brankář včas vyběhl a míč vyrazil do bezpečí! Benjamin Mendy pak našel na vzdálenější tyči skvělým centrem Lucase Ocampose, jenž zakončil jen do brankáře Matheuse!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
EverlastD

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Braga poprve ztrati...tip 1....2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

2 čistá

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Gedofrey

2:1 jedem ;)

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Na Azurovém pobrezi jeste naděje nezmizí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"navíc Braga kralovala dosavadnímu průběhu Evropské ligy a postup už má jistý"

Jak jste na to příšli že má Braga postup jistý?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele