základní skupiny - skupina F
26.11.2015 21:05 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Olympique Marseille - FC Groningen 2:1

Marseille doma nakonec dokázala porazit FC Groningen, ale musela se hodně trápit. Domácí dobře začali, když se dostali do vedení díky N'Koudouovi, ale Maduro srovnal. Marseille však může spoléhat na Michyho Batshuayie, který dvě minuty před koncem vystřelil Francouzům výhru.

Marseille chtěla vyhrát a spoléhala na pomoc Bragy. Teď je totiž po výsledku 2:1 na druhém místě a má náskok dvou bodů na třetí Slovan Liberec. Do zápasu vložila veškeré síly. Před brankářem Mandandou se pohybovala čtveřice Dja Djedjé, N'Koulou, Rolando a Mendy. Poměrně ofenzivní sestava čítala jména jako Ocampos, Cabella, N'Koudou a Batshuayi.

Obranu Groningenu vyzkoušela největší zbraň domácí ofenzívy, mladík Batshuayi. Jeho první střelecký pokus ale nakonec odvrátil brankář Sergio Padt na rohový kop, ze kterého už domácí ohrozit jeho bránu nedokázali. Na Batshuayie mířil přízemní centr z levé strany, jenže střelec OM míč nezpracoval ideálně a ten mu nakonec odskočil.

Groningen byl tlačen, domácí ochozy povzbuzovaly své miláčky k větší aktivitě. Tu naznačil Remy Cabella, který se prokličkoval až k vápnu a tam vystřelil, ale jeho pokus nebyl z nejpresnějších. Po pětadvaceti minutách minul tyč jen o vlásek střílející Michy Batshuayi, kterému se obránci nizozemského celku příliš nevěnovali. Defenzivní část hostům moc nevycházela a viděli jsme poměrně dost individuálních chyb.

Jako o minutu později. Zpoza šestnáctky napřáhl ke střele opět aktivní Batshuayi a míč před brankářem Padtem ještě skončil. To mu znesnadnilo zákrok, takže míč jen vyrazil. Vyrazil jej ale jen k nohám dobíhajícího Georgese-Kevina N'Koudoua, který balon pohodlně doklepl do brány!

Poté se chvíli nic nedělo. Až pět minut před koncem se do vápna dostal míč po centru ze strany, v něm si na balon počkal opět Batshuayi a hlavičkoval. Nemířil vůbec špatně a balon musela zastavovat až tyč za brankářem Padtem! Po dalším Cabellově centru opět hrozilo nebezpečí pro Padtovu bránu, což jen dokazovalo, jak bezradní jsou hosté. Marseille diktovala tempo hry a nechtěla na tom nic měnit ani do druhé půle.

To ale nedokázala, protože neudržela vedení v zápase. Pouhých pět minut po tom, co se oba celky vrátily ze šaten na hřiště, se hosté prosadili. Jako blesk z čistého nebe. Rusnák zahrával rohový kop, míč se po chybě obrany Marseille dostal k volnému Hedwigesu Madurovi, který neměl moc práce. Před ním byl jen překvapený brankář Steve Mandanda, který musel kapitulovat!

Chvíli poté se na hřišti objevil Romain Alessandrini, který vystřídal unaveného a ne moc viditelného Lucase Ocampose. Po hodině hry udělala chybu také obrana hostí, když se míč dostal ve vápně až k Rémymu Cabellovi. Ten neváhal a poslal jej na vzdálenější tyč, jenže míč ve vzduchu mírně zaplaval a skončil vedle tyče.

O chvíli později napřáhl v pokutovém území ke střele Batshuayi, ale jeho pokus byl zablokován obranou Marseille. Domácí se však přeci jen dočkali, když se dvě minuty před koncem hrací doby do centru ze strany položil Michy Batshuayi a hlavičkou prostřelil Padta!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tady as nic jineho nez vyhra domacich nepripada...pri velke haluzi a to podotykam velke by se mohlo plichtit 0:0.....nicmene tip 1....2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
Gedofrey

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Chlupatá máma

1:2 Bakoš, Pokorný

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sotuen

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

A v Liberci si vytreme prdel s pepikmi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gedofrey

Nandáme jim to. Postup patří OM!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele