1/16 finále - odvety
25.02.2016 21:05 CET
1 : 2
po prodloužení
(1:0, 1:0)

Reportáž

Olympiakos Pireus - RSC Anderlecht 1:2e

Nejdramatičtější bitvu odvet zápasů Evropské ligy spolu sehrály výběry řeckého Olympioakosu a belgického Andrelechtu, kterou rozhodl až dvěma brankami v prodloužení hostující ghanský záložník Frank Acheampong. Úvodní duel vyhrál belgický celek v poměru 1:0, stejným výsledkem skončila i odveta na řecké půdě po základní hrací době. Nastavení lépe zvládl Anderlecht a po vítězství 2:1 postupuje do osmifinále.

Do utkání lépe vstoupili domácí a už v 8. minutě se mohli dostat o vedení, ale Brown Ideye nedokázal zblízka překonat vyběhnutého gólmana Prota. Ihned na to vypálil z hranice pokutového území Durmaz a Proto znovu exceloval, když jeho ránu mířící do pravého horního rohu odvrátil jednoruč na rohový kop. Olympiakos se dostal do vedení po necelé půl hodině hry z penalty, která byla nařízena opravdu velmi přísně.

Na pravé straně se snažil prosadit Pulido a zblízka zřejmě nastřelil stehno Mbodjiho, ovšem severoirský sudí Hunter viděl ruku a ukázal na pokutovou značku. Míč si postavil Konstantinos Fortounis a s přehledem do protipohybu brankáře Prota rozvlnil síť. Řecký výběr mohl navýšit svůj náskok sedm minut po přestávce, kdy po hezké akci na jeden dotek střílel v pádu z dvanácti metrů Pulido a vzdálenější tyčku minul jen o decimetry.

Anderlecht poprvé vážněji zahrozil až po hodině hry, kdy brankář Roberto musel hned dvakrát vyboxovat nebezpečné střely Đuričiće a Büttnera. Ihned na to dostal krásný pas na pravé křídlo Najar, zbavil se i bránícího de Costy, jenže poté trefil ze čtrnácti metrů pouze pravou tyč. Zhruba čtvrthodiny před koncem vypálil na druhé straně z pokutového území Domínguez a Proto dalším fantastickým zákrokem vyboxoval balón do strany.

V samém závěru základní hrací doby zahrozily oba celky ještě jednou. Nejprve se v 89. minutě poprvé ukázal Acheampong, který po pasu z pravého křídla nedokázal zblízka překonat vyběhnutého Roberta, ve třetí nastavené minutě vystřelil na opačné straně z hranice šestnáctky Sebá a Proto si na konto připsal další perfektní zákrok. O osudu utkání rozhodl Acheampong ve 103. minutě, po jeho vyrovnávací trefě by totiž domácí tým musel k postupu skórovat hned dvakrát.

Po souboji v blízkosti brankové čáry přenesl Praet balón na zadní tyč, kde osamocený dvaadvacetiletý ghanský hráč zachoval chladnou hlavu a z ostrého úhlu procedil míč pod horní tyčku kolem brankáře Roberta. Na začátku druhého prodloužení musel Proto famózně zasahovat proti ráně Domíngueze, výhru hostů zařídil Acheampong ve 112. minutě, kdy po rychlém přečíslení zamířil po zemi mezi nohama Roberta doprostřed branky.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
PetersCZ

Reagovat
EverlastD

0:1

Reagovat
KingMaster13

2:0

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Marv

2:0p.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 a postup RSC

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elliasson

Toto je zmar....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele