základní skupiny - skupina H
26.11.2015 19:00 CET
2 : 4
(1:3)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - Sporting CP 2:4

Skupina H bude pořádně napínavá až do posledního kola. Lokomotiv Moskva si mohl zajistit postup, ale doma v divoké přestřelce se Sportingem selhal 2:4 a celou situaci tím pořádně zamotal. V tuto chvíli nemá z tria Besiktas, Lokomotiv a Sporting nikdo jistotu.

V chladné Moskvě viděli diváci celkem šest branek, ale vítězství domácího celku se nedočkali. Výhra Sportingu navíc překazila i postup Besiktasi, který v souběžně hraném utkání porazil Skenderbeu. Ten je jako jediný ze hry.

Branky začaly padat už v páté minutě. Marques Maicon byl na hraně ofsajdové pasti úplně bez povšimnutí, převzal balón a svůj úprk na Marcela proměnil v rychlou vedoucí branku Lokomotivu. Na druhé straně se o okamžitou odpověď pokusil Matheus Pereira, ale skvěle proti němu zasáhl brankář Guilherme. Sporting byl aktivnější, více držel balón a ve 20. minutě po zásluze srovnal na 1:1. Fredy Montero byl ve správný čas na správném místě, na malém vápně rychle zužitkoval přizvednutou ránu svého kolegy Ricarda Esgaia.

Portugalský celek po vyrovnávací brance ještě více ožil a obrana Lokomotivu přestala stíhat. Ve 38. minutě zakončil pohlednou kombinaci hostů Bryan Ruiz a čtyři minuty na to nasadil potupné jesle brankáři Guilhermemu Gelson Martins. Sporting tak ovládl první poločas výsledkem 3:1.

Ve druhém dějství byli zase o něco lepší domácí, jejichž snaha o kontaktní branku byla evidentní. Hned dvakrát měl na kopačce jasný gól Baye Oumar Niasse, poprvé ho zastavil praporek pomezního, ve druhém případě se do cesty postavilo břevno. Lokomotiv si ale musel dávat pozor i na zadní vrátka, z ostrého úhlu nebezpečně zakončoval Martins a krátce na to vstřelil čtvrtý gól Matheus Pereira. Ruská obrana úplně zaspala, Pereira šel na Guilhermeho sám a uspěl - 4:1 pro Sporting.

Lokomotiv to ani za tohoto výsledku nevzdával, ale snížit se mu podařilo až čtyři minuty před koncem. Alexej Mirančuk si ve vápně zpracoval přihrávku a poté překonal Marcela. Více už ovšem domácí nestihl.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X....1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
FC Porto FC

Když spojím touhu Sportingu hrát EL a jejich marodku tak to dnes vypadá hodně špatně

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat
FC Porto FC

Ne tohle prostě člověk nepochopí........

Reagovat
smazaný uživatel

kurz tomu možná napovídal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele