základní skupiny - skupina H
22.10.2015 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Lokomotiv Moskva - Beşiktaş JK 1:1

Chvíli to vypadalo, že moskevský Lokomotiv vyhraje i třetí utkání ve skupině H; proti Besiktasi šel do vedení v 54. minutě, kdy se prosadil Maicon, hostující kanonýr Mario Gomez ale prohru odmítl a vyrovnal na konečných 1:1. Domácí dohrávali o deseti po vyloučení Vedrana Ćorluky..

Lokomotivu remíza stačí k udržení první příčky s dvoubodovým náskokem právě před Turky; odveta, která je na programu 5. listopadu v Istanbulu, tak bude mít opravdu silný náboj. Oba týmy potvrdily dobrou formu a k vidění bylo skutečně vyrovnané utkání.

V prvním dějství se diváci příliš nebavili - na obou stranách dominovaly zejména silné defenzivy, jimiž proniklo pouze několik propagačních pokusů (a jedna nádherná, leč nepřesná střela domácího záložníka Delvina N'Dingy). Těsně po změně stran na sebe upozornil Gökhan Töre, ani on však svoji šanci usměrnit mezi tři tyče nedokázal. Celkově se zdálo, že poločasová pauza zápasu prospěla; k vidění bylo mnohem vyšší tempo, což demonstroval i domácí forvard Baye Oumar Niasse. Toho v prvním poločase prakticky nebylo vidět, po obrátce ale zahrozil hned dvěma nebezpečnými střelami.

Ani jedna z nich se však neujala, a tak mu nezbývalo než převtělit se do role asistenta - jeho elegantní náběh po levém křídle skončil přesným pasem na Maicona, který si zpracoval míč a nekompromisně propálil tureckého gólmana Tolgu Zengina. Šlo o zasloužené vyústění vzrůstajícího tlaku Lokomotivu. Besiktas se však nedal lacino a po necelých deseti minutách vyrovnal: Mariu Gomezovi už chybí pouze dva evropské góly k tomu, aby vyrovnal Ulfa Kirstena na třetím místě německých historických tabulek. Svoji 41. trefu v pohárových soutěžích zaznamenal precizní ránou těsně zpoza vápna.

Povzbuzený Besiktas mohl dokonce získat i všechny tři body; po Ćorlukově vyloučení dokázali hosté sevřít ruskou obranu do kleští, ta ale zkušeně odolala a uhájila když ne třetí výhru v řadě, tak alespoň cennou první příčku ve skupině.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
Manau

Tady si to mašina nenechá vzít. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pyroman

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

69'

Ćorluka V. (Nesportovní chování)

70'

(Nesportovní chování) Ozyakup O.

70'

Samedov A. (Nesportovní chování)

70'

Guilherme (Nesportovní chování)

70'

Niasse O. B. (Nesportovní chování)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele