semifinále - odvety
05.05.2016 21:05 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool doma přehrál Villarreal a jde zaslouženě do finále

Liverpool zvládl domácí odvetu s Villarealem, zásluhou vlastní trefy Soriana, Sturridgeho a Lallany svého soka jasně přehrál a dohnal manko jedné branky z úvodního zápasu. Španělský celek neodehrál na Anfield Road vyloženě povedené utkání, a tak se Seville ve finálovém zápase postaví svěřenci Jürgena Kloppa.

Hosté vstoupili do utkání aktivněji a brankář Mignolet musel hned zpočátku řešit dvě nebezpečné situace. Nejprve ve vyložené pozici konečky svých prstů vychytal Maria Gaspara, pak se ke střeleckému pokusu dostal Jonathan dos Santos, ten ale zamířil jen nad. Jen o minutu později se na druhé straně prosadili Reds.

Clyne poslal zprava přízemní centr na druhou tyčku, Aréola vyrazil balón k nohám Roberta Firmina, jenž ho nasměroval do malého vápna, a tam si Soriano ve snaze zažehnat katastrofu vsítil vlastní branku. Ve 14. minutě mohl navýšit náskok Lallana, jenže ten nezacílil ideálně a gólman Aréola zasahovat nemusel.

Tempo hry po úvodní trošku divočejší patnáctiminutovce dosti opadlo a dá se říci, že Liverpool si proti nepříliš kreativnímu Villarealu v pohodě držel jednogólový náskok. Vlastně až v 50. minutě se objevil ve slušné šanci Milner, jehož skvěle našel Roberto Firmino, nicméně domácí záložník mířil jen do rukavic Aréoly.

V 63. minutě vystřelil Reds postupový zásah Sturridge. Roberto Firmino dokázal ve středu pole prostrčit míč na svého spoluhráče, který se v šestnáctce najednou ocitl sám před brankou soupeře a svou střelu namířil od tyčky a za brankovou čáru. V 71. minutě se situace pro Žlutou ponorku ještě více zkomplikovala.

Víctor Ruiz přišlápl Lallanu, a protože už jednu žlutou kartu měl, po červené kartě se musel pakovat ze hřiště. Definitivně rozhodnuto bylo devět minut před koncem. Znovu u všeho byl Roberto Firmino, který pronikl podél levé strany, předložil svou nahrávku na hranici brankového území, odkud skóroval Lallana.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (1055)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele