1/16 finále - odvety
25.02.2016 19:00 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool díky Milnerově penaltě postupuje dál

Bylo to těsné, nervózní a tak trochu i se štěstím, ovšem na to, jak Liverpool postoupil do osmifinále Evropské ligy, se historie ptát nebude. Reds na domácí půdě zvládli odvetu s Augsburgem a díky proměněné penaltě Jamese Milnera pokračují výhrou 1:0 v pohárové Evropě i nadále.

Svěřenci Jürgena Kloppa tak mohou v neděli nastupovat ve slavném Wembley do finálového zápasu Capital One Cupu zdravě sebevědomí s výhrou v zádech, přesně jak si německý kouč před čtvrtečním zápasem přál. O pohádkový start se domácím postaral rozhodčí Clement Turpin, jenž snad jako jediný na celém stadionu nepřehlédl hraní rukou v podání Dominika Kohra a odpískal pokutový kop. Veškerý dobrý vstup Augsburgu do utkání byl rázem fuč, a když James Milner prudkou ranou propálil brankáře Hitze, bylo pro ně ještě hůř.

Domácí se tak mohli uklidnit, ovšem možné vyrovnání by poslalo do osmifinále znovu jejich soupeře, a proto se liverpoolští hnali i nadále kupředu v honbě za pojišťovacím druhým gólem. Hitzovy reflexy a několik špatných řešení finální fáze však měly za následek přetrvávání ošemetného stavu. Ne že by si Liverpool za svou ofenzivní hru zasloužil kritiku - jeho sestava po delší době budila respekt jak na papíře, tak i při hře a zvláště duo Coutinho-Sturridge představovalo pro obranu Augsburgu neustálé nebezpečí.

Kloppův typický aktivní pressing přinesl málem ovoce, když Coutinho vypíchl míč ve středu hřiště a střelhbitě po narážečce se Sturridgem prověřil Hitze ranou na přední tyč. Pak se ke dvěma vlastním pokusům dostal i anglický útočník, ovšem pokaždé si na hostujícím gólmanovi vylámal zuby. Když pak z voleje zamířil mimo Roberto Firmino a Coutinho ze slibné pozice napálil pouze připraveného Hitze, šlo se v poločase do kabin za stavu 1:0.

Vůbec nejlepší příležitost domácích navýšit svůj hubený náskok přišla takřka hned po změně stran. Hitz se totiž nedohodl s pravým bekem Verhaeghem a aktivní Coutinho se znovu dostal k míči v nebezpečné oblasti hřiště. Jeho pas na Sturridge však nakonec šel do těsného ofsajdu. Hosté toho směrem dopředu příliš mnoho nenabídli, ovšem i tak měli s blížícím se závěrem několik možností, jak zvrátit zápas ve svůj prospěch. Nejprve ranou zdálky protáhl Simona Mignoleta levý bek Stafylidis a do výborné pozice se posléze kvůli nevydařené rozehrávce Lucase dostal Caiuby. Hostující útočník rychle obešel Mignoleta, avšak v klíčové situaci z ostrého úhlu nakonec selhal.

V samém závěru pak znovu výtečný Hitz znemožnil radost domácím tribunám při pokusu Hendersona i nešťastné teči spoluhráče Altintopa a držel nadále Augsburg ve hře. Minutu před koncem se mohl vyhřívat v návalu slávy Stafylidis, jenže jeho přímý kop zpoza pokutového území nakonec skončil o pár centrimetrů vedle Mignoletova horního růžku brány. Domácí si mohli zhluboka oddechnout, postup do osmifinále je jejich.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
LokoLFC

2:1

Reagovat
EverlastD

1:1

Reagovat
vanGomm

Tip 1.To by domácím na postup mohlo stačit.

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

překvapení 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

No snad hoši zaberou, venku hráli příšerně...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 tipujem.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 snad

Reagovat
Hardwell

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Maresma

Confirmed #LFC team v @FCAugsburg: Mignolet, Clyne, Lucas, Sakho, Moreno, Can, Henderson, Milner, Firmino, Coutinho, Sturridge

Reagovat
tomasinho

Ten Lucas

Reagovat
LokoLFC

bude rozesmívat útočníky hostů

Reagovat
smazaný uživatel

3-1 Sturridge, Coutinho, Firmino.

Reagovat
smazaný uživatel

nějaký stream pls?

Reagovat
smazaný uživatel

dík

Reagovat
vladis271

Dajte druhý, lebo toto inak dopadne zle.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele