základní skupiny - skupina D
01.10.2015 21:05 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Legia Varšava - SSC Neapol 0:2

Odevzdaná Legia svěřila jasné vůdcovství ve skupině aktivní Neapoli, která potvrdila debakl belgického celku dalším výživným koncertem v ofenzívě. Slovenský brankář v polském dresu své kvality v druhé půli ukázal, bohužel pro varšavské fanoušky pomohl pouze k relativně nízké porážce.

Hosté vlétli na hřiště s touhou po rychlém zásahu, domácím sotva půjčili míč a za prvních dvacet minut si připsali pět střel. Žádné nebezpečí ovšem z takových koncovek nevzešlo, postupem času navíc začala aktivita slábnout a Legia se konečně probouzela. Právě ve chvílích, kdy se zdálo, že tlak Italů přišel vniveč, přišla jediná výraznější šance první půle.

Callejón stál v hloubi šestnáctky zády k brance obklopen dvěma obránci, na vápno mu ovšem seběhl López, který z první po zemi překonal Kuciaka, téměř na brankové čáře tak musel zasahovat dobře postavený Michał Pazdan. Smolná akce sice Neapol opět trochu nakopla, polský celek si ale v defenzívě vedl bezchybně a do šaten odcházel za bezbrankové remízy.

Samotný úvod druhého dějství sice letmo naznačil ofenzivní snahu domácích, tu nicméně razantně utnula 53. minuta. Callejón poslal skákající míč v rohu vápna před branku, kde Rzeźniczak neuhlídal Dreise Mertense, který hlavičkou poslal míč přesně k tyči. Po pěti minutách sice mohlo být vyrovnáno, když rohový kop zahrál Vlad Chiriches na přední tyč a nešťastnou hlavičku kapitána Maggia zastavilo až břevno, to však byla také jediná odpověď Legie.

K pojištění vedení měl blízko už jednou úspěšný střelec, po přímém kopu Valdifioriho a přihrávce Koulibalyho už stál v cestě Mertensonova štěstí jen Kuciak, zkušený slovenský brankář tentokrát o dva roky mladšího útočníka vychytal. V 74. si poradil i se samostatným únikem Allana, aby vzápětí znemožnil ve dvou možnostech Gabbiadiniho.

Definitivní rozuzlení tak přišlo až pět minut před koncem, když se Gonzálo Higuaín proběhl podél šestnáctky s pěti stíny v dresech Varšavy a vymetením pavučin nedal Kuciakovi pražádnou šanci. Ten se přitom ještě musel starat o tak laskavé skóre po teči Lewczuka, jenž poslal střelu Gabbiadiniho do protipohybu vlastního brankáře.

Autor: Josef Gvoždiak / espnfc.com, uefa.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 krása

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
olis

LE FORMAZIONI UFFICIALI

NAPOLI: Gabriel, Maggio, Chiriches, Koulibaly, Ghoulam, Valdifiori, David Lopez, Allan, Callejon, Mertens, Gabbiadini. In Panchina: Rafael Cabral, Strinic, Albiol, Jorginho, El Kaddouri, Chalobah, Higuaín

LEGIA VARSAVIA: Kuciak - Bereszynski, Rzezniczak, Lewczuk, Brzyski - Pazdan, Jodłowiec - Trickovski, Guilherme, Kucharczyk - Prijovic; A DISP. Malarz, Broz, Vranjes, Makowski, Duda, Saganowski, Nikolic.

Forza Napoli!

Reagovat
Mrvinho

Ještě tady výhra a krásnej čtvrtek Monaco snad udrží, Liverpool remizuje a nádhera

Reagovat
GEGE

Sympaticka pomezní

Reagovat
mastakillah

Valdifiori oproti Jorginhovi poloviční

Reagovat
olis

Drieeees

Reagovat
10

Reagovat
mastakillah

Reagovat
olis

Higuain

Reagovat
mastakillah

Gonzalooooo

Reagovat
10

takovej banán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele