základní skupiny - skupina D
26.11.2015 21:05 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Legia Varšava - FC Midtjylland 1:0

Legia Varšava si po výhře 1:0 ještě udržela malou naději na postup do jarní fáze. Polský výběr dosáhl na své první vítězství ve skupině po brance Aleksandara Prijoviče deset minut před přestávkou. Dánský výběr sice prohrál potřetí v řadě, ovšem i tak je v tabulce na druhém místě se šesti body a v posledním domácím utkání s Bruggami mu může stačit i bod. Legia se dostala na prozatímní třetí místo se čtyřmi body o skóre před belgické Bruggy.

Legia se v závěrečném utkání představí na půdě suverénní italské Neapole, která má po pěti odehraných duelech plný počet bodů a fantastické skóre 17:1! K postupu potřebuje v Itálii zvítězit a zároveň doufat, že závěrečný duel Midtjyllandu s Bruggami skončí jakoukoliv remízou. Dánský celek potřebuje k jistotě postupu s belgickým protivníkem zvítězit, remíza mu stačí v případě neprohry Neapole. Případná porážka ho vyřadí ze hry.

V hostujícím dresu opět nastoupil v základní sestavě český obránce Filip Novák a odehrál celé utkání. Domácí rozvlnili síť již v 8. minutě, kdy se z pravé strany prosadil Nikolič, jenže kvůli správně odmávanému ofsajdu nemohla být branka uznána. O deset minut později neuspěl na druhé straně Sviatchenko v tváří tvář proti brankáři Malarzovi, nicméně i tak bylo vzrušení zbytečné kvůli předchozímu ofsajdovému postavení hostujícího hráče.

V polovině první půle pálil z osmnácti metrů hostující Sisto těsně vedle přední tyče, po půl hodině hry střílel z osmi metrů jen do rukavic brankáře Andersena domácí Prijovič. Ten vsítil jediný gól zápasu o pět minut později. Po centru kapitána Lewczuka z pravé strany hlavičkoval zhruba z deseti metrů a jeho padáček zapadl přímo pod břevno. Ve čtvrté nastavené minutě mohl vyrovnat Poulsen, avšak z hranice šestnáctky zakroutil balón o pár decimetrů vedle vzdálenějšího horního rohu.

Zhruba deset minut po přestávce vypálil tvrdě Royer a brankář Malarz nadvakrát balón zkrotil. O tři minuty později vystřelil na druhé straně z přímého volného kopu Vranješ a pravou tyč minul o necelý půl metr. Po hodině hry vypálil nebezpečně dvakrát během minuty střídající Mabil, domácí svatyni ani jednou netrefil. Zhruba dvacet minut před koncem se pokusil skórovat ze střední vzdálenosti Tričkovski, svou střelou zakroutil těsně vedle.

V 83. minutě podržel Legii Malarz, který na poslední chvíli vyběhl proti Onuachovi a odvrátil míč do bezpečí. V samém závěru se polský výběr dostal ještě do dvou obrovských možností. Nejprve Nikolič patičkou netrefil prostor tří tyčí, ve třetí nastavené minutě vystřelil z hranice šestnáctky Kucharczyk a Andersen se vytasil s brilantním zákrokem.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, goal.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X....1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Sotuen

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele