základní skupiny - skupina L
10.12.2015 21:05 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

FK Partizan - FC Augsburg 1:3

Augsburg to dokázal! Podceňovaný bavorský tým sice prohrál první dva zápasy ve skupině, nakonec se ale vzepřel osudu a v přímém boji o druhou postupovou příčku na horké půdě Partizanu Bělehrad vyhrál 1:3. Domácí přitom ještě po uplynutí prvních 45 minut vedli a stačilo jim nepadnout o dvě branky, jenže Raúl Bobadilla měl v 89. minutě za stavu 1:2 jiné plány..

Jihoamerický útočník mohl slavit už mnohem dříve; jeho technická rána ze sedmé minuty, která prolétla těsně vedle Živkovićovy klece, ukázala, že hosté to s myšlenkami na postup myslí vážně. Jenže průlom přišel na druhé straně. V jedenácté minutě udělal Baier zbytečnou chybu na polovině hřiště, míče se zmocnil Babović a jednoduchým nákopem našel za obranou číhajícího Aboubakara Oumaroua - 1:0. Partizan do té doby tahal za kratší konec, teď byl ale na koni.

A mohlo být pro německý tým ještě hůře; hloupé ztráty uprostřed pole se mu totiž nevyhýbaly ani nadále. Další šanci vyrazit zadarmo do brejku dostal Partizan ve 25. minutě, Oumarou si vyměnil balon se Živkovićem a výslednou střelu musel hasit až pozorný Marwin Hitz. Augsburg však byl za svoji aktivitu přece jen odměněn - psala se už druhá minuta nastavení první půle, kdy z poslední akce před odchodem do kabin Janker z přímého kopu nacentroval na hlavu Honga. Gólman Živković míč neudržel a bylo vyrovnáno. To byl pro hosty ohromně psychologicky důležitý moment; klíčová branka totiž přišla doslova do šatny.

Korejský obránce se mohl podepsat pod druhou trefou ihned po změně stran, jeho přihrávku však Trochowski využít nedokázal a pálil ze střední vzdálenosti těsně mimo. Hostům se hodně ulevilo, když hned v 51. minutě otočil skóre Paul Verhaegh; jen pár vteřin předtím totiž aktivní Oumarou využil další trapné chyby v německé rozehrávce a nebýt na poslední chvíli zasahujícího Jankera, mohlo být hotovo. Kapitán FCA však nenechal svůj tým ve štychu - parádní Baierův pas jej našel ve vápně zcela volného a Živković neměl šanci.

Partizan se nevzdával a většina druhé půle probíhala v překotném tempu; šance se přelévaly doslova ze strany na stranu. Domácí zahrozili skvělou individuální akcí Nikoly Ninkoviće či hlavičkou Fabrícia na zadní tyči, Hitz (ve spolupráci se skvělým Hongem) však další branku za svá záda nepustil. Ninković dokonce v 73. minutě tvrdou ránou napálil břevno, načež Živkovićova dorážka mířila těsně mimo. Na druhé straně se opět připomněl Trochowski a střídající Caiuby, také domácí gólman si však užil své dva momenty slávy.

Klíčový okamžik přišel v 81. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě za hru rukou vyloučen Andrija Živković. Nejprve to vypadalo, že oslabení Partizan naopak semkne; hostům pořádně zatrnulo při akcích Oumaroua s Brašanacem, skóre se ale stále neměnilo. Až v 89. minutě Trochowski perfektním centrem našel v šestnáctce Caiubyho, který hlavou prodloužil balon na volného Bobadillu a ten efektním 'angličanem' poslal Srby na třetí místo v tabulce.

Autor: Dominik Zezula / onlajny.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Tomtaf

4:0

Reagovat
Lorcan

Auf wiedersehen Augsburg ! postup si Partizan pohlídá tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Guten Tag

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra tento zápas mal byť v TV. Sklamalo ma hlavne nemecké Sport1, ktoré dáva Schalke, kde samozrejme o nič neide, pritom majú v Nemecku právo 1.výberu.

Reagovat
smazaný uživatel

Keby dnes vyhral Augsburg 3:1 tak postupuje pre lepšie celkové skóre však?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa to bude moc atraktívny zápas, Augsburg nepostúpi ak dnes nedá 3 góly, keďže víťazstvo 2:0 mu nestačí. Takže ak majú záujem postúpiť tak to otvoria od úvodu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
OnderCZ

Ještě jeden pro Augsburg.

Reagovat
OnderCZ

Červená. Andrija Živković je ale jinak opravdu zajímavý hráč.

Reagovat
OnderCZ

Teď to udržet, paráda. Tohle jsem nečekal.

Reagovat
Usty

Mazec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
r3

Ach jaj

Reagovat
smazaný uživatel

pekne FCA

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele