základní skupiny - skupina C
26.11.2015 17:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FK Krasnodar - Borussia Dortmund 1:0

Jediný gól stačil domácímu Krasnodaru, aby překvapil fotbalovou veřejnost. Domácí totiž vyhráli nad favorizovanou Borussií Dortmund, která se nezmohla na vstřelení branky a končí utkání bez bodů!

O ofenzívu se v dresu domácího týmu starali borci jako Achmedov, Smolov, Pereyra nebo Mamajev, kteří podporovali jediného vysunutého útočníka. Tím byl Ari. Hosté přijeli bez několika osvědčených jmen. Od prvních minut hráli Hofmann, Castro nebo Mchitarjan, kteří měli míči zásobovat Adriána Ramose.

Německý celek určitě chtěl začít aktivně a napadat, ale trochu to přehnal s důrazem. Výsledkem byla po faulu Matse Hummelse na Achmedova penalta. K ní si už ve druhé minutě stoupl domácí oblíbenec Pavel Mamajev a přesnou střelou se prosadil! Brankář Roman Weidenfeller na jeho střelu nedosáhl a kapituloval - 1:0 a Dortmund měl před sebou ještě hodně náročné utkání.

Pomalu se však Vosy dostávaly do zakončení. Ze střední vzdálenosti se o zajímavou ránu postaral Henrik Mchitarjan, Hofmannova dorážka mířila nad branku. Následně se k míči dostal Adrian Ramos, který efektivně Dikana přehazoval. A lob se mu povedl skvěle, jenže míč nakonec zamířil do břevna a od něj zpátky do hřiště!

Viděli jsme osm minut opravdu rychlého fotbalu s množstvím šancí. Pak aktivita opět opadla. Po kombinaci Piszceka s Hofmannem na pravé straně se dostal míč do středu hřiště Ramos, jenže jeho zakončení ani tentokrát neslavilo úspěch. Brankář Dikan musel následně likvidovat i zakončení záložníka Ilkaye Gündogana, který se dostal k odraženému míči po spolupráci mezi Kolumbijcem Ramosem a obráncem Schmelzerem.

Pak se opět naskytla taková trochu hluchá pasáž, kdy se ani jeden z týmů nedokázal dostat do větší šance. Borussia sice více tlačila, ale tlačila hru středem hřiště, který domácí velmi dobře zahušťovali a tím hostům znemožňovali projevit aktivitu góly. Krátce před odchodem obou celků do kabin se ještě k míči ve vápně natlačil Adrian Ramos, jenže jeho pokus zablokoval dnes skvělý brankář Andrij Dikan.

Nástup do druhé půle se povedl lépe Borussii, protože Marcel Schmelzer si zpracoval míč a krásně vypálil. Brankář Dikan musel opět do práce, kterou dnes odváděl skvěle! Ilkay Gündogan odvedl ve středu hřiště dobrou práci a následně nahrával Hofmannovi, jenže ten byl o míč připraven. Deset minut po změně stran našel Henrik Mchitarjan Lukasze Piszceka, jehož hlavička opět neskončila v bráně.

Marcel Schmelzer byl dnes hodně platný v obraně i ofenzívě. Po chvíli opět servíroval před bránu zajímavý centr, na který si naběhl útočník Adrian Ramos. Jenže jeho zakončení ztroskotalo na skvělém Dikanovi! Dvacet minut před koncem se v akci blýskl i střídající Januzaj. Jeho akce pokračovala až ke Gonzalu Castrovi, jenže jeho zakončení zablokoval skvělým zákrokem obránce Granqvist.

O chvíli později se do akce zapojil opět aktivní obránce Marcel Schmelzer, který posunul míč na kraj na rozeběhnutého Henrika Mchitarjana. Jeho pohotová rána však skončila na tyči! Borussen hráli mnohem lépe a aktivněji, ale štěstí jim dnes nepřálo.

Střídající Mattias Ginter se dostal k míči na pravé straně, jenže Gündogana nenašel. Závěrečnou hlavičku Ariho, která by mohla uklidnit domácí davy, vychytal brankář Roman Weidenfeller skvělým zákrokem. Borussia nakonec nestačila na domácí, ačkoli byla jasně lepší a několikrát jí scházelo jen štěstí k lepšímu výsledku. Oba týmy tak mají stejný počet bodů.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2...1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Auby, Marca a Shinjiho. Výhra vy to ale i tak mohla být. Po minulém víkendu si chtějí spravit chuť

Reagovat
smazaný uživatel

Nova to hodila na Nova Sport 2 je tento ich nový kanál vôbec dostupný cez nejakého providera na SR?

Krasnodar je blízko postupu a pôjdu na doraz, BVB šetrí opory, postup istý....

Reagovat
slovaňáák

BVB: Weidenfeller, Piszczek, Hummels, Bender, Schmelzer, Weigl, Gündogan, Hofmann, Castro, Mkhitaryan, Ramos

Klidně mohl nastoupit Neven, Januzaj by taky mohl hrát od začátku. Naopak trochu oddechnout si mohli Ilkay s Weiglem...

Reagovat
smazaný uživatel

Subotič na stopéra a Bender na DM. To by bolo z hľadiska rotácie vhodné

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, proč nehraje Adnan

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mats začíná zase skvělě

Reagovat
slovaňáák

Dobrej začátek, dejme jim trošku náskok..

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos má prostě smůlu...

Reagovat
smazaný uživatel

Ale za druhý poločas si Mats zaslouží pochvalu..hraje skvěle

Reagovat
slovaňáák

Škoda, že se nepodařilo využít některou šanci, nebylo jich zase málo... Ještě jeden zápas, kde o nic nepůjde a pak se můžeme těšit na jarní část. Snad dostanou proti PAOKu šanci hráči širšího kádru, docela rád bych viděl v akci třeba Stenzela.

Reagovat
kubys

Reagovat
smazaný uživatel

Krasnodar získa do 5 rokov ruský titul. Som si istý.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele