předkola - 3. předkolo - 1. zápasy
29.07.2015 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Efektivní Kodaň si z Jablonce veze jednogólový náskok

Ani jednu vyloženou šanci si v Jablonci nad Nisou nevytvořili fotbalisté Kodaně, přesto si ze severu Čech odváží vítězství 0:1. O jediný gól zápasu se v 51. minutě postaral výstavní trefou z 25 metrů slovinský záložník Verbič. Snahu o vyrovnání navíc svěřencům Jaroslava Šilhavého zkomplikovalo zbytečné vyloučení střídajícího Tecla.

Úvodní dvacetiminutovku nabídla hodně velkou nudu, kterou nezaujatému diváku ještě vyšperkovali tradiční jablonecké řehtačky. Nepříliš zaplněná Střelnice mohla vidět územní převahu domácích, na první zajímavou situaci před brankou se čekalo. O první střelu mezi tři tyče se postaral Ján Greguš, jenž zpoza vápna protáhl Stephena Andersena. Dánský brankář za chvíli dobrým vyběhnutím zmařil i další šanci Crnkiće .

V 34. minutě využil zaváhání stopera Mathiase Jørgensena, přezdívaného Zanka, presující Tomáš Wágner a z úhlu uháněl sám na gólmana. Bohužel, rychlost patří k Wágnerovým slabinám, navrátivší zadáci ho dokázali dohnat a dosud největší příležitost utkání definitivně utnul brankář Andersen. Jeho protějšek Vlastimil Hrubý měl méně práce, hráči Kodaně ho pouze párkrát prověřili střelami z větší vzdálenosti.

Ovšem právě taková rána z nějakých 25 metrů krátce po změně stran zapadla přesně do levého horního rohu jablonecké svatyně. Autorem exkluzivního projektilu byl hostující středopolař Benjamin Verbič a díky němu šla Kodaň do vedení 0:1. A za čtvrthodiny bylo ještě hůř. Stanislav Tecl, jenž za účelem oživení hry vystřídal Masopusta, po sedmi minutách pobytu na hřišti zezadu ostře sestřelil Augustinssona a byl po zásluze vyloučen.

V nervózním závěru se ještě oslabený Jablonec snažil vstřelit alespoň jednu branku, to se mu ale nepodařilo a v odvetě ho čeká velmi obtížný úkol.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (572)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele