základní skupiny - skupina A
10.12.2015 19:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Fenerbahçe SK - Celtic FC 1:1

Fenerbahçe si na domácí půdě připsalo jen bod proti skotskému Celticu, ale i tento bod má pro něj cenu zlata. Stačí mu totiž k postupu do další fáze Evropské ligy. Bod pro hosty naopak nic neřeší.

Celtic cestoval do Turecka v podstatě jen k utkání o vlastní čest. Na postup už ztratil šanci dávno a domácím k ní naopak stačila jen remíza. Před brankářem Fabianem se ocitli Gönül, Ba, Alves a Kaldırım, Kadlec zůstal jen na lavičce náhradníků. Od prvních minut měl obranu hostí zaměstnávat například Marković. Rovněž před brankářem Gordonem se objevila čtyřčlenná obrana ve složení Lustig, Boyata, Šimunovič a Tierney, na hrot útoku se pak postavil Çiftçi.

Už po šesti minutách se domácí málem radovali z první branky. To když se do míče opřel vší silou Marković. Jenže jeho dělovka se odrazila jen od tyče brány gólmana Gordona! Na druhé straně vylekal domácí příznivce McGregor, který dostal skvělý pas od Çiftçiho a pokoušel se pálit. Nakonec však jeho pokus skončil jen rohovým kopem, ze kterého už hosté nehrozili.

Hra byla v těchto fázích hodně rozháraná a plná nepřesností. Ani tempo nenasvědčovalo tomu, že by se hrálo utkání Evropské ligy s velkou prestiží. Až po třiceti minutách hry se k míči dostal Diego, který krásně vypálil a brankář Craig Gordon měl plné ruce i nohy práce, aby jeho šanci zneškodnil. Gordon navíc míč vyrazil jen k nohám Sousy, proti kterému tak musel zasahovat ještě jednou.

Pak už ale konečně branka padla. A k radosti domácí právě do sítě Celticu. A mohl za něj také brankář Craig Gordon, který vyběhl na delší pas, ale míč mu propadl mezi nohama. A protože byl poblíž Lazar Marković, stačilo mu míč sebrat a poslat jen do opuštěné brány - 1:0 pro Fenerbahçe.

Jen o pár minut později málem Lazar Marković přidal druhou trefu v utkání, ale na poslední chvíli byl zastaven bránícím Šimunovićem. Krátce po změně stran domácí ještě přidali. Fernandão se dostal do úniku, ale byl stíhán Boyatou, který se nakonec ukázal jako rozhodující element a poslal míč do náruče brankáře Craiga Gordona. Krásnou ranou provětral obranu Celticu také Potuk.

Po hodině hry mohli hosté vstřelit srovnávací branku, když se po pasu od Allana dostal míč k Nadiru Çiftçimu. Jenže toho včas vychytal pohotový brankář Fabiano! Pak se ale muselo Fenerbahçe smířit s tím, že bude dohrávat o deseti. Diego totiž zcela hloupě a zbytečně fauloval hráče bez míče a sudí mu ukázal rovnou červenou kartu. A následně i díky tomu hosté srovnali krok se svým soupeřem.

Lustig vyslal přesný centr, na který si naběhl střídající Kris Commons a přesnou hlavičkou překonal brankáře Fabiana! Víc toho už ale hosté nestihli, takže utkání mezi nimi a tureckým celkem končí remízou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, uefa.com, onlajny.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
Tomtaf

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele