1/16 finále - odvety
25.02.2016 21:05 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Porto - Borussia Dortmund 0:1

Borussia zvládla i druhý zápas s Portem, v Portugalsku triumfovala 1:0 a po zásluze postupuje do osmifinále Evropské ligy. Atraktivní zápas rozhodla jediná smolná chvíle Ikera Casillase, který si vstřelil vlastní gól..

Domácí věděli, že po prohře 0:2 v úvodním zápase v Německu potřebují zabrat, a začali v šíleném tempu. Brzy však začalo hustě pršet, což nadšené Peseirovy svěřence trochu zpomalilo. Naopak na druhé straně se fanoušci radovali hned po první šanci - volej Marka Reuse ještě Casillas skvěle zlikvidoval, Aubameyangova dorážka se však odrazila od břevna přímo do španělského gólmana a následně do sítě.

Byl to mimořádně šťastný gól, nicméně i takové se počítají - a Porto v tuto chvíli muselo dát už čtyři, chtělo-li postoupit. Dortmundští si tak výrazně vydechli, stáhli se do defenzivy a hlídali cenný náskok. Zatímco Porto tlačilo, hosté číhali na brejky. Na jedné straně na sebe upozornili Evandro s Varelou, jehož hlavičku parádně vychytal Roman Bürki; ten také krátce po změně stran zkazil radost Vincentu Aboubakarovi. Na druhé se z rychlých protiútoků připomněli Aubameyang a Mchitarjan, oba se však chytili do ofsajdových pastí.

V samém závěru se ještě o dramatickou koncovku postaral střídající Yacine Brahimi, který napálil břevno; i kdyby však byl býval uspěl, pro Porto bylo už moc pozdě. Za Dortmund navíc ještě nastřelil tyčku Mchitarjan.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Snad Porto předvede opět bezzubý výkon jako v Dortmundu

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
EverlastD

2:1 p

Reagovat
KingMaster13

1:2 tohle už si pohlídáme BVB

Reagovat
vanGomm

Dortmund uhrál pro odvetu vlastně ten nejlepší výsledek,takže je k postupu už hodně blízko.Tip Dortmund postoupí.

Reagovat
smazaný uživatel

odvazny tip

Reagovat
smazaný uživatel

to teda, myslim, ze se teda kurz vypsal, ale bude to asi 1.01

Reagovat
vanGomm

Ale i takový tip nemusí vyjít.Vypadnout po výhře 2:0 se pravda často nestává,ale ta šance Porta na postup by měla být přece jen o něco vyšší než 1% vycházím z kurzu 1,01.Tedy pokud je tam tolik vypsáno.

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
FC Porto FC

Hodně bych se divil kdyby sme dali 2góly. Ať 2:0 nebo 2:4......

Reagovat
Gedofrey

2:1

Reagovat
vaala

porto by se mohlo dostat na půlku bvb víckrát než v signal iduna parku, tak očekávám trošku vyrovnanější partii, přesto věřím víc bvb (jak jinak :D ) 1:2

Reagovat
bayern987

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

bvb za 15e

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

epická hudba na estadio dragao rok dozadu som tam bol aj vdaka erazmu na Bazilej škoda ze mi to nevyšlo na ten Dortmund ale pome BVB

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele