základní skupiny - skupina I
01.10.2015 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Basilej - Lech Poznań 2:0

Zápas mezi Basilejí a trápícím se Lechem Poznań příliš fotbalové krásy nenabídl, nakonec však favorizovaní domácí mohou slavit povzbudivou výhru 2:0. Vše podstatné se odehrálo až po změně stran: nejprve hosté přišli o vyloučeného Linettyho, poté následoval trest v podobě branek Bjarnarsona s Embolem..

Žádná hitparáda to ale ze strany švýcarského týmu nebyla, což dávali najevo i pískající fanoušci; spíše by zde sedělo otřepané tvrzení o tom, že Basilej utrpěla vítězství. Vždyť za první půlhodinu se nestalo prakticky vůbec nic zajímavého, až ve 31. minutě trochu rozehřál znuděné tribuny domácí Luca Zuffi. Možná kdyby místo zbrklé střely ještě ve vápně přihrával, mohla se Basilej radovat dříve, takto ale pouze pozoroval, jak jeden z hostujících hráčů sráží míč mimo tři tyče.

O dvě minuty později se nicméně Breer Embolo dostal do lepší šance, když přelstil trestuhodně lajdáckého Arajuuriho a pohotovou střelou poprvé protáhl gólmana Gostomského. Ten pak musel v prvním dějství zasahovat ještě jednou: Marc Janko možná nepatří mezi vyhlášené techniky, jeho patička na Elnenyho ze 43. minuty však patřila k nejzajímavějším momentům celého poločasu. Hostující strážce však situaci nakonec s klidem vyřešil.

Skutečný zlom tak přišel až ve 49. minutě, kdy si Karol Linetty vyšlápl na Birkira Bjarnarsona, inkasoval druhou žlutou kartu a poroučel se pod sprchy (i když šlo o rozhodnutí hodně kruté - otázkou je, jestli vůbec šlo o faul). Poznaňští se mohli cítit poškozeni, stále však alespoň drželi bezbrankové skóre. To nicméně platilo jen do 55. minuty: fantom Bjarnarson dokonal své dílo zkázy, když efektně zpracoval míč a v jasné šanci poprvé propálil Gostomského.

Závěrečnou půlhodinu už uklidněná Basilej v pohodě ovládala, i když ještě jednou domácím fanouškům hodně zatrnulo - to když Arajuuri v 64. minutě přetlačil v hlavičkovém souboji Suchého, naštěstí pro českého stopera však pálil vedle. Na druhé straně měl nicméně poslední slovo Breer Embolo. Jeho první šance z malého vápna ještě štěstí nepřinesla, v poslední minutě základní hrací doby však už mohl slavit, když bez potíží zakončil po Jankově přihrávce postupný útok svého týmu.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 Poznaň má krizi.

Reagovat
Pyroman

Lech je na tom bohužel hodně mizerně, Basilej si tohle asi pohlídá a vykročí za postupem. 3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele