1/16 finále - odvety
25.02.2016 21:05 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Basilej - AS Saint-Étienne 2:1

Jestli má někdo v posledních dvou týdnech opravdovou smůlu, pak jsou to zajisté fotbalisté St. Étienne. Ti už v lize proti Monaku a v Marseille ztratili důležité body díky inkasovaným brankám v závěru utkání a nyní dokonce ztratili postup do osmifinále Evropské ligy. Do euforie totiž Basilej poslal ve druhé minutě nastavení hrdina střetnutí Luca Zuffi.

Byl to infarktový závěr čtvrtečního večera, ve kterém nakonec většina fanoušků na stadionu St. Jakob-Park zářila radostí. Domácí totiž i nadále mohou živit jakýsi sen, že by si mohli na vltasním stadionu zahrát finále této soutěže. Potřebovali vyhrát alespoň o branku, hostům naopak po prvním vítězství 3:2 stačilo uhrát nerozhodný výsledek.

Nejprve v 8. minutě zahrozili Les Verts. Basilejská obrana, dirigovaná i dvěma českými reprezentanty Tomášem Vaclíkem a Markem Suchým, najednou hodně zaspala, a tak se ve vyložené pozici objevil Monnet-Paquet, ovšem jeho pokus fantasticky zlikvidoval právě Vaclík. O pár chvil později mohlo udeřit i na druhé straně, kdyby brankář Ruffier nevychytal v tutovce Bjarnasona.

Po čtvrthodině se FCB ujal vedení. Zuffi se ujal standardky zahrávané těsně za šestnáctkou a míč zakroutil přes zeď přesně do šibenice Ruffierovy svatyně. S touhle perfektně mířenou střelou hostující muž v rukavicích jednoduše nemohl nic dělat. V závěru půle mohl po rohovém kopu Matíase Delgada navýšit náskok Suchý, kdyby hlavou z malého vápna nezamířil trestuhodně jen nad bránu.

I do druhé půle lépe vstoupila Basilej, v 50. minutě hlavičkoval Janko, ale pouze do rukavic připraveného Ruffiera. V 63. minutě měli domácí k dispozici znovu přímý volný kop z opravdu slušné pozice, tentokráte však proti Matíasovi Delgadovi zasáhl u tyčky Ruffier. V poslední desetiminutovce začalo výrazně kousat St. Étienne.

Vaclík ještě stačil zabránit střele Hamoumy, jenže v 90. minutě už nestačil na dorážku Salla, který si hezky naběhl na skvělý centr z levé strany od Cohadeho. To už mimochodem oba celky dohrávaly o deseti hráčích. Nejprve inkasoval červenou kartu po střetu s protihráčem Eysseric, Basilej se pak musela smířit s faktem, že také po druhé žluté kartě musel za jasný faul opustit hřiště Embolo.

Nakonec pro švýcarský celek dopadlo vše jako v pohádce. Ani za vyrovnaného stavu se nevzdal a možná z poslední možné akce udeřil. Lang hlavou přistrčil míč ke druhé tyčce, kde se ocitl úplně volný Zuffi a ten z blízkosti pohotově zavěsil. A díky pravidlu o více vstřelených brankách na venkovním hřišti zařídil sobě i svým spoluhráčům postup do osmifinále.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
KingMaster13

Mám Basilej hodně rád ale bylo by lepší kdyby vypadli kvůli koeficientu 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je zas tak rad nemas, priznej si to

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Přál bych postup oběma celkům ale když už teda tak radši Basilej. 2:0

Reagovat
Pyroman

Hodně těžký zápas, škoda, že ASSE doma prošustrovalo dvougólové vedení. Poslední ligové výsledky Basileje docela nahánějí hrůzu, i když těžko soudit, jak moc kvalitní byli jejich soupeři. Když ale bude mít Ruffier den, mohli by hosté postoupit. Přání 1:2

Reagovat
Gedofrey

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Langi

To sou blbci

Reagovat
smazaný uživatel

ASSE

Reagovat
Hiko

No vy jste jelita

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele