základní skupiny - skupina I
26.11.2015 19:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

FC Basilej - ACF Fiorentina 2:2

Návrat domů pro trenéra Sousu nedopadl úplně ideálně. Jeho noví svěřenci nad Basilejí vedli dokonce o dvě branky, ale Basilej se dvakrát dokázala zvednout a dorovnat skóre utkání.

Trenér Paulo Sousa se vrátil na místo činu. Domácí chtěli tři body a nasadili poměrně očekávanou sestavu. V obraně působil i Marek Suchý, v záloze pak nastoupili Embolo, Bjarnason, Elneny, Zuffi a Boëtius před jediným vysunutým útočníkem Jankem. Hosté nasadili silnou zálohu ve složení Bernardeschi, Vecino, Badelj, Valero a Iličić, která podporovala Nikolu Kaliniće.

Fiorentina vlétla do utkání velmi aktivně a s chutí. Jako první se sice do šance dostávala mladá hvězda Embolo, jenže rychlý útočník nebyl úspěšný. Pak se stala kontroverzní věc. Josip Iličić dostal míč do vápna, tam si jej zpracoval a chtěl střílet, ale Elneny mu jej sebral. Zahrál při tom evidentně rukou, ale sudí mlčel!

Fialky kontrolovaly jednoznačně průběh utkání a domácí si nevěděli rady s jejich napadáním. Trenér Paulo Sousa, který se tímto vrátil "domů", svůj celek dobře připravil. Po nahrávce od stopera Gonzala Rodrigueze málem pelášil na bránu útočník Nikola Kalinić, jenže míč mu sebral Marek Suchý.

Josip Iličić dostal na pravé křídlo zajímavý centr od Valera a posílal jej ještě na lépe postaveného Milana Badelje, jenže jeho střela nebyla dobře umístěná a nenadělala mnoho škody. Fiorentina byla mnohem aktivnějším týmem a dostala se za to do vedení. Po pětadvaceti minutách se jí povedlo vstřelit první branku, když obránce Safari ve středu hřiště chyboval a dovolil Valerovi nahrávat na Federica Bernardeschiho. Ten už si poradil i s Vailatim a radoval se ze vstřelené branky!

Jenže tím dobré zprávy na delší dobu ustaly. Ostrý zákrok totiž vytasil Facundo Roncaglia, který sestřelil domácí hvězdu Breela Embola a byl okamžitě vyloučen! Následný centr od Xhaky však stačila obrana Fiorentiny odvrátit včas. Mladík Taulant Xhaka byl celkově hodně aktivní a zásoboval své kolegy centry, jenže zbytečně. Po třiceti minutách opustil hrací plochu záložník Iličić, kterého nahradil stoper Nenad Tomović.

Basilej tím ale trochu zapomněla na obranné povinnosti a to se jí hrubě nevyplatilo. Deset minut před koncem první poloviny se totiž Borja Valero rozjel akci na Marcose Alonsa. Ten našel ve vápně Nikolu Kaliniće, který nesobecky posunul balon na mladíka Federica Bernardeschiho, který přidal svůj dnešní druhá zářez!

To však nebylo všechno, protože zabrali i domácí. O pár minut po inkasované brance totiž Basilej rozehrávala rohový kop a míč se dostal od Bjarnasona až na hlavičku Embola. S jeho zakončením si mladík Luigi Sepe ještě poradil, ale na dorážku Marka Suchého už neměl nárok - 2:1.

Nástup do druhé půle se také povedl spíše domácímu týmu. V něm se o míč hodně hlásil především Breel Embolo, kterého měli obránci často nehlídaného. Mužem, který naopak vůbec nezaujal, byl mladík Boëtius, takže byl po hodině hry stažen. Fiorentina dál bránila náskok, ale domácí začali přebírat aktivitu.

Ani kombinace domácím nepomáhala, protože Viola velmi pečlivě bránila. Švýcarský záložník Callá si vzal míč ve středu hřiště a krásně vypálil. Jeho rána ale v síti neskončila. To až dvacet minut před koncem, kdy Basilej srovnala! Po rohovém kopu Zuffiho míč propadl až na vápno, kde se do něj opřel Mohamed Elneny a poslal jej přímo do sítě - 2:2.

Fiorentina chtěla tři body, ale musela pro to něco dělat. Do další šance se pomalu dostával Federico Bernardeschi, jenže tomu už patrně zvlhl střelecký prach. Nakonec se tedy oba celky rozcházejí s bodem na kontě.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, goal.com, uefa.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tip X....2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (popř. 2:2), 02

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sasha

Doufám, že nastoupíme v plné síle, oproti předpokládané bych to viděl na Badeje místo Suareze a Kaliniče místo Fernandese

Reagovat
Sotuen

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
10

Bernardeschi > Berardi

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
Sasha

Tak toto se dalo bez problému vyhrát, Basilej marná, bohužel Roncaglia šel ven hodně brzy, gól na 1:2 byl dle mě z offisdu a to možná hned ze dvou, výkon jinak dobrý trochu štěstí chybělo Chtěl jsem první místo bohužel, v obou zápasech s Basilejí červená a podceněný zápas s Poláky, ale snad to zvladnou a bude aspoň postup

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele