základní skupiny - skupina L
01.10.2015 19:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Augsburg - FK Partizan 1:3

Mizérie Augsburgu pokračuje: dnes svěřenci Markuse Weinzierla dokonce před vlastními fanoušky padli 1:3 s Partizanem Bělehrad. Zatímco tak srbský tým má po dvou odehraných kolech ve skupině nečekaně stoprocentní skóre, Bavoři na svůj první bod stále čekají. Dnes mohou žehrat i na smůlu, herně byli jasně lepší a soupeře dohrávajícího v deseti výrazně přestříleli, to jim však nakonec není nic platné..

Ještě než hosté, vedení příkladem teprve devatenáctiletého Andriji Živkoviće, začali vyučovat z efektivity, připsal si Weinzierlův tým několik úvodních šancí: zhruba po čtvrthodině se do první jasné loženky dostal Bobadilla, který měl před sebou úplně volnou bránu, nepochopitelně se však ustřelil a trefil pouze bránícího hráče. Tentýž hráč pak vyzkoušel pozornost srbského gólmana jedovatou levačkou z 22. minuty, zatímco první půlhodinu uzavíral nebezpečnou hlavičkou Tim Matavž.

Srbové do té doby předvedli pouze pěkné sólo Stevanoviće, který svoji chvilku slávy nicméně nedokázal zakončit střelou; jinak se hrálo výhradně na jejich bránu. A pak, zničehonic, bylo všechno úplně jinak. Psala se 31. minuta, když Babović vyslal před vápno vysoký míč, mladík Živković si jej zpracoval, prosmýkl se do vápna a krásně zakončoval přímo k Hitzově tyči. Dokonalá studená sprcha pro domácí, kteří následně ještě v první půli neúspěšně zkoušeli alespoň vyrovnat nepřesnou dělovkou Bobadilly.

Weinzierl poslal do druhého dějství čerstvého Essweina, ten však hned po pár vteřinách pobytu na hřišti spálil na zadní tyči první gólovku a mimoděk tak dokonale shrnul dnešní výkon Augsburgu do jediného okamžiku. Takovému Bobadillovi se o srbském brankáři musí snad i zdát; opět ho vychytal ve 47. minutě, a když jihoamerický šutér konečně prolomil svoji střeleckou smůlu, bylo už pozdě. V 54. minutě si totiž korejský obránce Ji srazil do vlastní sítě Živkovićův roh. Bobadilla si sice o pár chvil později pěkně vyměnil balon z Altintopem a zakončoval do prázdné, i poté však Partizan stále vedl 2:1.

Definitivní hřebíček do bavorské rakve pak zatloukl o dalších několik minut později opět kat Živković, který sice musel střílet nadvakrát a ještě mu pomáhala teč, na to se ale nikdo ptát nebude. Domácí svůj úkol zkrátka nezvládli a v závěru už místo očekávaného náporu hráli spíše frustrovaně. A to i přesto, že od 64. minuty měli výhodu přesilovky - Partizan přišel po druhé žluté kartě o vyloučeného Subiće.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
EverlastD

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X....2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Augsburg kua musi, tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Vyrovnaný mač,kde domácí budou šťastnejší.

Reagovat
Pyroman

Augsburg se mi v prvním zápase v Bilbau hodně líbil, dopředu byli nebezpeční a měli dost šancí,prohra o dva góly byla krutá. V lize to je sice bída, ale věřím, že pokud zahrají podobně jako ve Španělsku, budou z toho jasné 3 body. Tip 2:0

Reagovat
db18

Hitz - Verhaegh, Hong, Callsen-Bracker, Feulner - Baier - Bobadilla, Koo, Altintop, Ji - Matavz

...jinak to vypadá, že asi nebude vyprodáno

Reagovat
Elliasson

Partizáán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele