základní skupiny - skupina G
10.12.2015 21:05 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Dněpr Dněpropetrovsk - Rosenborg BK 3:0

Ukrajinský Dněpr v letošní základní skupině zklamal a už před posledním zápasem s Rosenborgem bylo jasné, že loňskou finálovou účast v Evropské lize neobhájí. Nicméně i tak přistoupil k zápasu s norským protivníkem zodpovědně a po přesvědčivém výkonu ho porazil hladce 3:0, v tabulce skupiny G obsadil třetí místo se sedmi body. Výběr z Trondheimu nakonec zůstal bez jediného vítězství s se dvěma body skončil jasně poslední.

Přitom hosté měli krátce po deseti odehraných minutách velkou možnost otevřít skóre zápasu. Gueye totiž v pokutovém území jasně stáhl k zemi Søderlunda, od rozhodčího po zásluze obdržel žlutou kartu a navíc byl nařízen pokutový kop. K němu se postavil Pål Helland, jenže jeho tvrdou střelu vytěsnil gólman Bojko na tyč a od ní se míč odrazil k domácí obraně. Rosenborg předváděl sympatický výkon i v dalším průběhu.

Znovu zahrozil ve 27. minutě, kdy se k dorážce z bezprostřední blízkosti dostal Søderlund, jenže zakončil velmi špatně a Bojko skvělým zákrokem míč vyrazil. O dvě minuty později mohl na druhé straně skórovat John Ruiz, avšak Hasnesn svůj první těžší zákrok zvládl. Dněpr se dostal do vedení deset minut před přestávkou zásluhou Matheuse.

Ten po rychlém protiútoku převzal míč na pravé straně, v pokutovém území se elegantně zbavil Skjelvika a tvrdou ranou na bližší tyč propálil bezmocného Hansena. Stejný hráč mohl znovu skórovat ve 41. minutě, kdy se dostal do stoprocentní gólové možnosti, jenže tentokráte celou akci utnul praporek pomezního signalizující ofsajd. Dvaatřicetiletý útočník byl ústřední postavou utkání taktéž po změně stran.

Nejprve se v 57. minutě ocitl zcela sám před brankou soupeře, jenže míč se mu odrazil od paty a z metů tak skórovat nedokázal. Matheus vše vynahradil o tři minuty později. Jevhen Šachov nejprve napálil břevno, pak se dostal míč na levou stranu k brazilskému forvardovi a ten z pěti metrů sebejistě zamířil ke vzdálenější tyčce. Gólovou tečku za střetnutím udělal Šachov v 79. minutě, když jeho dělovku vyrazil Hansen pouze nad sebe a míč se nakonec snesl za brankovou čáru. V poslední minutě mohl zkompletovat hattrick Matheus, jenže levou tyč o pár decimetrů minul.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

0:0

Reagovat
Hiko

0:1

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
HullCity

Nepovedená sezona,ale snad to nezabalí a do koeficientu ještě přidají body...2:0!

Reagovat
HullCity

6 bodů proti těmhle šaškům se čekaly,totéž platí o bodu proti Laziu,ale totální výbuch v obou zápasech se St.Etienne loňskému finalistovi zlomil vaz.Ale na obhajobu Dnipra se dá říct,že St.Etienne hrají letos úplně jinak jak loni,hlavně více do útoků + ty odchody klíčových hráčů(Konopljanka,Kankava,Kalinič).Snad bude příští sezona pro Dnipro lepší jak tato,plně jim věřím,že si vybojují EL i když to s nimi v lize vypadá všelijak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele