základní skupiny - skupina D
01.10.2015 21:05 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

Club Bruggy - FC Midtjylland 1:3

Hráči belgických Brugg nedokázali potvrdit úlohu favorita v souboji s dánským Midtjyllandem a podlehli mu 1:3, výrazně si tak zkomplikovali šanci na postup do jarní fáze Evropské ligy. Na kontě totiž mají dvě porážky a velmi nelichotivé skóre 1:8. Naopak dánský mistr zaznamenal své druhé vítězství a se šesti body sekunduje silné Neapoli, o svém vítězství rozhodl po změně stran.

Českého fanouška může těšit, že ústřední postavou utkání byl záložník Filip Novák. Ten se k dánskému mistrovi připojil koncem srpna z Jablonce a v Bruggách vstřelil svou premiérovou trefu, navíc si na konto připsal také gólovou asistenci. Poprvé v zápase zahrozili hosté přesně po dvaceti minutách hry. Skvěle to udělal Pione Sisto, který se individuálně prosadil mezi dvěma protihráči a z úhlu vystřelil, skvělý zákrok musel předvést gólman Bruzzese.

Ihned na to byl v pokutovém území domácích k vidění velký závar a nezištnou střelu nešťastně tečoval obránce Mechele, míč z brankové čáry odkopl až na poslední chvíli do bezpečí Vormer. První důležitý moment byl k vidění ve 27. minutě, kdy brankář Andersen neudržel v rukavicích centr z pravé strany a poté naprosto jasně povalil v pokutovém území Izquierdeho, ovšem rozhodčí McLean penaltu neodpískal.

Po půl hodině hry vystřelil z pětadvaceti metrů velmi tvrdě Diaby a Andersen se štěstím vyrazil míč ramenem před sebe, ihned na to pálil z dobré pozice z hranice šestnáctky nad horní tyčku Vormer. V samém závěru první půle vystřelil z dvaceti metrů nebezpečně Pereira a pravý horní roh minul zhruba o půl metru. Po změně stran se ale karta obrátila a dánský výběr byl na rozdíl od soupeře produktivní, do vedení se dostal v 51. minutě.

Z pravé strany to z dvaceti metrů zkusil Sisto a míč se od zad Mecheleho nešťastně odrazil přímo k pravé tyči do protipohybu bezmocného Bruzzeseho. Hosté zvýšili svůj náskok v 67. minutě, kdy si po centru Nováka z pravé strany udělal místo na hranici brankového území střídající Paul Onuachu a hlavou uklidil balón přímo pod břevno. Rozhodnuto bylo o sedm minut později, když přišla chvíle pětadvacetiletého českého špílmachra.

Ten se nejlépe zorientoval v nepřehledné situaci po pasu z levé strany a zblízka propálil domácího strážce. Bruggám se podařilo snížit za dalších pět minut. Po přihrávce Vanakena vypálil z pravé strany ukázkovou šajtlí Thomas Meunier a nádherně zamířil ke vzdálenější tyčce - 1:3. Ihned na to likvidoval brankář Andersen střelu Dierckxe z hranice pokutového území, v nastaveném čase mířil na druhé straně Poulsen z přímého volného kopu o pár decimetrů nad horní tyčku.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip X....2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1 ... 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

No to je moc Mydtjylland ako jasný outsider skupiny a on ju ešte môže vyhrať.....trolololo.... Fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Jaky jasny outsider skupiny? Co to meles? Mistr Danska a pokud trochu sledujes danskeho mistra vysledky tak outsider to urcite neni.

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Bruggy a Neapol sú v eu. pohároch niekde inde ako dansky majster a Legia tiež v min. roku predvádzala famózny futbal, teda bol Mydtjylland jasný adept na 4. miesto

Reagovat
smazaný uživatel

" Legia tiež v min. roku predvádzala famózny futbal".. Možná tak famózní výsledky, ale ta hra dobrá nebyla. Většina zápasů byla vyhraná hlavně díky haluzi. Navíc mít ve skupině Trabzon,/Charkov/Lokeren nebo Neapol/Bruggy/Midtjylland je teda sakra velkej rozdíl.

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Aha

Reagovat
smazaný uživatel

Zase je třeba říct, že letos je ten tým kvalitnější, než byl minulou sezonu.

Reagovat
EverlastD

Po tom,co predvadzali v predkolach az po Southampton by som ich tiez nazval outsdierom.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele