základní skupiny - skupina I
26.11.2015 19:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

CF Os Belenenses - Lech Poznań 0:0

Před zápasem portugalského a polského výběru se očekával velmi vyrovnaný průběh s minimem šancí a tento scénář se nakonec do puntíku vyplnil, oba dva výběry se totiž ve druhém vzájemném zápase v základní skupině Evropské ligy opět rozešli smírně v bezbrankovém poměru. Belenenses i Lech Poznaň mají na kontě pět bodů a stále živí šanci na postup do jarní fáze, avšak v závěrečném duelu to budou mít hodně těžké.

Portugalský výběr musí na závěr zvítězit na půdě italské Fiorentiny a zároveň doufat, že Lech neporazí Basilej. V tomto případě by Belenenses muselo zvítězit podle situace minimálně tříbrankovým rozdílem. Polský výběr musí doma porazit Basilej a doufat, že Belenenses vyhraje ve Fiorentině, což jsou vskutku velmi náročné podmínky. Blíže k vítězství měl domácí výběr, který ještě v prvním poločase neproměnil pokutový kop.

V úvodní čtvrthodině byl k vidění velmi opatrný průběh a dobrá práce obou defenzív, za zmínku stojí pouze nebezpečný centr Pinta, který dokázal výborně zneškodnit hostující gólman Burič. Ihned na to vypálil na druhé straně z třiceti metrů Lovrencsics a domácí svatyni přestřelil. Přesně v polovině druhého dějství se po pravé straně pokutového území protáhl Tiago Silva a adresoval míč před branku na spoluhráče, míč však skončil v náručí Buriče.

V dalších minutách měli navrch hosté, nicméně buď střely blokovali obětaví domácí hráči nebo předváděl jisté zákroky brankář Ventura. Jeden z důležitých okamžiků zápasů se zrodil v rozmezí 36. - 37. minuty. Ve vlastní šestnáctce to přehnal s důrazem Dudka a za svůj zákrok uviděl žlutou kartu. Míč na penaltový puntík si postavil Tiago Silva a zakončil naprosto příšerně, horní tyčku minul o více jak dva metry.

Stejný hráč mohl své zaváhání napravit o pět minut později, ale z hranice pokutového území mířil těsně vedle levé tyče. Po změně stran měli navrch hosté a vytvořili si dvě gólové možnosti. Nejprve v 67. minutě vystřelil z první střídající Pawłowski a jen o decimetry minul horní tyčku, o devět minut později se uvolnil stejný hráč na levé straně a jeho tečovaný pokus z deseti metrů orazítkoval bližší tyč. Až do závěrečného hvizdu si oba výběry hlavně hlídaly zadní vrátka a k ohrožení ani jedné branky již nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 1....1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (popř.1:1), 01

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
FC Porto FC

1:0

Reagovat
Sotuen

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
FC Porto FC

Belenenses to hodně podělalo tou penaltou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele