základní skupiny - skupina I
01.10.2015 19:00 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

CF Os Belenenses - ACF Fiorentina 0:4

Návrat do rodného Portugalska se trenéru Paulu Sousovi vydařil náramně. Jeho Fiorentina totiž potvrdila skvělou formu z domácí ligy i na půdě Belenenses a vyhrála vysoko 4:0. Fialky tak odčinily úvodní zaváhání proti Basileji.

Fiorentina se na začátku sezony trochu hledala a trenér Sousa měl co dělat, aby dostal do hlav hráčů svou vizi. To se mu ale, zdá se, daří výtečně. Fiorentina totiž zažívá pravou renesanci a je na vrcholu sil. A to jak v Itálii, tak v Evropě. Dokumentovala to i dnes večer, když si poradila s domácím Belenenses vysoko 4:0. O góly se postarali Federico Bernardeschi, Khouma Babacar a Giuseppe Rossi na straně Violy, vlastní branku si pak vstřelil sám zkušený Tonel.

Domácí vyrukovali na italského soka se silnou záložní řadou, která čítala jména jako Sturgeon, Martins, Sousa nebo Kuca, jediným hrotovým hráčem byl Leal. To Fiorentina přijela jako lídr a nechtěla po minulém zklamání nic ponechat náhodě. Vedle sebe se vměstnali Bernardeschi, Vecino, Mario Suárez, Fernández nebo Rebić, před nimi hráli Babacar a navrátilec Rossi. Právě Pepito Rossi měl na svědomí první střelu zápasu, která jen těsně minula tyč. Brankář Hugo Ventura si s Rossim musel poradit také poté, co jej nechali obránci proniknout až do vápna a Rossi zkoušel jeho pozornost.

Fiorentina jasně dominovala a dokazovala to prakticky po celé utkání. Domácí tým mnoho šancí neměl a nedokázal si vytvořit žádný konstantní tlak. Vápnem Violy jen tak prosvištěl míč poté, co domácí rozehráli standardní situaci po faulu na Tonela. To bylo vše. A pak udeřil toskánský soupeř. Po rychlém přechodu do útoku vystřelil Vecino, po jehož ráně následovala dorážka. Federico Bernardeschi byl u míče nejdřív a domácí brankář Hugo Ventura už se natahoval marně - 1:0 pro Violu.

Fiorentina to často zkoušela prostřednictvím krátkých nahrávek do vápna a kolmic. Záložník Vecino posílal výbornou přihrávku do vápna na rychlého Babacara, jenže ten místo zakončení fauloval. Deset minut před koncem první půle Fialky orazítkovaly břevno Venturovy brány, následně se po střele Kuci nedostal k míči nehlídaný Leal. Když už si domácí mysleli, že jsou v bezpečí, inkasovali. V nastaveném čase druhé půle se totiž prosadil Khouma Babacar, kterého opět skvěle našel Vecino.

Dynamický druhý poločas začal skvělou akcí Leal, který narazil na pozorného strážce tří tyčí Luigiho Sepeho. Na druhé straně bylo také horko, když se málem prosadil mladý střelec Ante Rebić. Brankář Ventura však vytasil parádní zákrok a střelu chytil. Po hodině hry se Fernandez dostával do velmi dobré pozice ke střele, jenže do jeho šance se postavil Brandao. Několikrát se ještě pokoušel vypálit Khouma Babacar, jako by chtěl trenéru Sousovi dokázat, že on má být jedničkou v útoku.

Až ke konci utkání se opět střílelo ostrými. Nově příchozí Kuba Blaszczykowski poslal střílený centr před branku, kde si jej do vlastní brány srazil nešťastný Tonel. A nebylo to vše, protože se dočkal i Pepito Rossi. Ten si naběhl na ofsajdové hranici na skvělou přihrávku Badelje a krásně zakončil podél padajícího brankáře Ventury! Fialky rozdrtily domácí Portugalce 4:0 a slaví první tři body v Evropské lize. Po minulém nezdaru je to velmi vítaný výsledek. Domácí Belenenses po špatném výkonu naopak prohrává a zůstává na posledním místě o skóre za Lechem Poznań.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, goal.com, onlajny.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
EverlastD

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2...0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tip 2 ...0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 Tuhá obrana domácích inkasuje ihned,a to ji složí,avšak Fiorentina po druhém golu začne odpočívat a jet na usporny mod.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Pyroman

Fiorentina po tom domácím výbuchu potřebuje bodovat a na základě jejich formy z posledních zápasů to vypadá na jasnou výhru, ale domácí jsou takový klasický portugalský haluz tým, kterému tam spadne jedna střela z dálky a pak se probetonuje k bodům. Takže remíza by žádné překvápko nebylo. Tipnu ale výhru Italů 1:0.

Reagovat
10

Bernardeschi Portugalci tragický

Reagovat
DelPiero137

Rossi

Reagovat
Tomanatura

Dobrej vykon, konecne Pepito.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele