základní skupiny - skupina A
01.10.2015 21:05 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Celtic zahodil dvoubrankové vedení a znovu jen remizoval

Před prestižním zápasem s hvězdami nabitým Fenerbahce by domácí Celtic možná konečnou remízu 2:2 bral s povděkem. Jenže přijít o vedení 2:0 výsledný dojem značně kazí, tohle mohla být pro celek z Glasgow daleko příjemnější noc.

Celtic již na úvod letošního ročníku Evropské ligy ukázal, že ve velkých zápasech se dokáže vyhecovat k velkým výkonům. Jeho představení na hřišti amsterdamského Ajaxu a cenná remíza 2:2 budiž důkazem. Problémem pro trenéra Ronnyho Deilu ale představují opakované herní výpadky jeho týmu, které se pravidelně střídají s momenty ryzí kvality. Skotové na to ostatně doplatili již v předkole Ligy Mistrů proti Malmö a nyní proti istanbulskému klubu ukázali, že se stále nedokázali zcela poučit.

Domácí měli v první půli jasně více ze hry. Nabitý Celtic Park hnal své miláčky kupředu, zatímco hosté z Turecka se ve světle nedávných zpráv o rozporech v hráčské kabině jevili spíše jako skupinka individualit se známými jmény než jako tým. Jako první mohli skórovat James Forrest či Mikael Lustig, ovšem nakonec se průlomu bezbrankového stavu dočkal až Leigh Griffiths. Naprosto letargická obrana hostí v tu chvíli neuhlídala po rohovém kopu jak Lustiga, tak zmíněného Griffithse, jenž sklepnutý míč nadvakrát procpal do sítě.

Od úvodního gólu uplynuly sotva čtyři minuty a domácí se najednou mohli pyšnit hned dvoubrankovým náskokem. Perfektní práce Forresta na levém křídle vyústila v přízemní centr k nohám Krise Commonse. Dvaatřicetiletý skotský záložník se s ničím nerozpakoval a překrásnou ranou z prvního doteku a k tomu i v pohybu poslal Celtic Park do extáze.

Opojení domácích však mělo takřka jepičí život. O snížení ještě do poločasu se sice postaral střídající Fernandao, ale nemenší podíl na inkasovaném gólu měl také stoper Efe Ambrose, jenž ošklivě nezvládl poslat brankáři Gordonovi jednoduchou malou domů, čehož hostující útočník bez potíží využil. Fenerbahce díky tomu po změně stran viditelně pookřálo, což podtrhnul Fernandao druhým zásahem večera po Naniho rohovém kopu, zatímco Celtic si mohl jen marně drbat hlavu a žehrat na vlastní nemohoucnost.

Ani závěrečný tlak domácích již nezměnil nic na tom, že zápas skončil remízou 2:2 a Celtic tak sice zůstává plně ve hře o postup do jarní vyřazovací fáze, jenže i tak se nebude moci zbavit dojmu, že ze čtvrteční noci vyšel jako poražený...

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele