základní skupiny - skupina C
10.12.2015 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - PAOK Soluň 0:1

V domácí soutěži sice Borussia Dortmund válí, ovšem na evropské pohárové scéně si německý klub příliš dobrou reklamu neudělal. Dvě za sebou jdoucí porážky 0:1, naposledy od řeckého PAOKu, Dortmundu sice postup do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy nesebraly, ovšem výsledkem je nevýhodné druhé místo a potenciálně daleko těžší soupeř v příštím kole...

O jediný gól zápasu se postaral Robert Mak, pro nějž šlo již o devátou trefu v rámci letošních pohárových zápasů, pokud vezmeme v potaz i předkola. Celkem již slovenský záložník stihnul v dresu soluňského celku nasázet úctyhodných třináct branek a prožívá zdaleka střelecky nejúspěšnější chvíle kariéry. V základní skupině C zvládl řecký klub nastřílet pouze tři branky a všechny do jedné skóroval právě Mak.

Ne že by šlo Dortmund za nepovedený výkon přílišně omlouvat, ovšem onen výhodnější postup z prvního místa ani svěřenci kouče Tuchela neměli ve svých rukou. Ruský Krasnodar totiž držel všechny trumfy v ruce, které navíc potvrdil i pohodlným vítězstvím nad ázerbájdžánskou Gabalou v poměru 3:0. Ani PAOK ovšem technicky vzato neměl o co hrát vyjma vlastní cti, neboť mu už byl možný postup ze skupiny dříve zapovězen.

Makův vítězný gól orámovaly nastřelené brankové konstrukce branky hostí a čtrnáct minut před koncem již tribuny Signal Iduna Parku jen nevěřícně zíraly, jak se tyč řecké brány otřásla i potřetí. Borussii jednoduše nebylo přáno, byť i se sedmi změnami v sestavě oproti poslední ligové výhře nad Wolfsburgem utkání zprvu jasně dominovala. Po deseti minutách hry však Kagawa ztroskotal se svou ranou na tyči.

Od té chvíle už ale domácím další ofenzivní snahy příliš nevycházely a o průlom skóre se nakonec ještě během první půle postarali překvapivě hosté. V třiatřicáté minutě se Robert Mak úspěšně vyhnul postavení mimo hru, odpíchl si míč po Mystakidisově přihrávce okolo brankáře Weidenfellera a z ostrého úhlu úspěšně dokázal trefit odkrytou prázdnou branku. Odpověď Dortmundu na sebe nenechala dlouho čekat. Marco Reus však z nepříliš výhodné pozice znovu napálil pouze tyčku.

Pak mohli domácí srovnat krátce po změně stran, nebýt výtečného brankáře Glykose, jenž nejprve vytáhl skvostným reflexem nad břevno Kagawovu hlavičku a poté si poradil i s pokusem Gintera. Rána střídajícího Mkhitarjana prosvištěla těsně vedle a další posila z lavičky, Pierre-Emerick Aubameyang, pro změnu doplnil Kagawu s Reusem v orazítkování brankové konstrukce bez gólového výsledku. PAOK tak nečekaně na závěr své letošní pohárové poutě veze z Dormundu všechny body za těsný triumf 1:0.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nedůležitý zápas. Je mi celkem jedno, jestli skončíme 1. nebo 2. ve skupině. Z toho 2. místa bychom snad aspoň chytli zajímavějšího soupeře..

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Adnan zatím zadrbal všechno, co mohl..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobré no: Střely 19:1. Výsledek 0:1

Reagovat
NA*JEBANY ABSTINENT

Lol, 2 zápasy s BVB a Mak 2 góly

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Adnan je fakt tragický.. to samé Ramos a včera Stenzel, co přihrávka to zkažená. A docela jsem nepochopil Tuchelova střídání, když to chce posílit a pošle do hry Aubu a Henrika, tak proč stahuje Reuse a Kagawu a nechá na hřišti hráče, kteří v tom zápase zkazili na co sáhli..

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak.. dal tam sice 2 tahouny, ale stáhl další dva. Takhle to v podstatě vůbec neposílil, ale jen vyměnil kvalitu za kvalitu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele