základní skupiny - skupina H
05.11.2015 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Beşiktaş JK - Lokomotiv Moskva 1:1

Besiktas v důležitém souboji doma proti Lokomotivu Moskva vedl, nakonec se ale musí spokojit pouze s remízou 1:1, po níž si ruský tým udržel pozici na čele tabulky skupiny H. Oba týmy udržely svoji dosavadní neporazitelnost, nerozhodný stav ale nahrává spíše třetímu Sportingu, který večer hraje proti outsiderovi ze Skenderbëu..

Lokomotiv vypadá letos dost možná nejlépe od slavných let kolem přelomu tisíciletí, kdy hrával i Ligu mistrů, a svoje nově nabyté sebevědomí demonstroval od začátku i na horké istanbulské půdě. Záložník Manuel Fernandes, který dříve hrával právě za Besiktas, jako první zdálky otestoval domácího gólmana Tolgu Zengina, načež kapitán Aleksandr Samedov zkoušel štěstí povedenou ránou z přímého kopu. Neuspěl ani Fernandes v další šanci. Byl to vlastně docela paradoxní úvod utkání, neboť Besiktas měl míč častěji na kopačkách a opticky kontrolovat hru; co se šancí týče, nebezpečnější ale byli hosté.

S postupující první půli se domácí čím dál více propracovávali až k bráně, kterou strážil Guilherme; ten také brzy málem inkasoval, když jej proti nebezpečné ráně Olcaye Sahana u zadní tyče zastoupil bránící Vitalij Denisov. Gökhan Töre následnou šanci opřel mimo Brazilcovy tyče.

Do druhého dějství vyslali domácí na hřiště čerstvého Ricarda Quaresmu. Cíl byl jasný - přidat do místy trochu strnulé dominance špetku tolik potřebné kreativity. A tento tah se vyplatil. Deset minut po změně stran sice Guilherme ještě zlikvidoval pokus Öguzhana Özyakupa, z další situace však už inkasoval. Nedokázal si totiž poradit s Töreho pasem, který vyboxoval pouze k číhajícímu Quaresmovi; zkušený Portugalec si jej zpracoval na prsa a levačkou opřel svoji přízemní ránu přesně k tyči.

V tu chvíli turecký tým v průběžné tabulce vedl. Hosté se nechtěli nechat zahanbit, zvýšili tempo a výsledkem byl strhující závěr utkání, v němž se šance střídaly na obou stranách. Samedov s domácím ostrostřelcem Mariem Gómezem pálili těsně mimo, a čtvrt hodiny před koncem přišla vyrovnávací trefa - střídající Aleksej Mirančuk našel přesnou přihrávkou senegalského kanonýra Baye Niasseho, který prokázal svůj instinkt zabijáka a bez problémů zakončil. Byl to jeho třetí gól v probíhajícím ročníku Evropské ligy. V samém závěru se ještě museli vyznamenat oba gólmani - Guilherme se štěstím zlikvidoval pokus Ersana Gülüma, Zengin si nadvakrát poradil se Škuletićem, a diváci se tak třetí branky už nedočkali.

Autor: Dominik Zezula / sportsmole.co.uk

Komentáře (7)

Přidat komentář
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 peknej mač

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele