čtvrtfinále - 1. zápasy
07.04.2016 21:05 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Sevilla zvrátila duel v Bilbau a semifinále má na dosah

Spojení Sevilly s Evropskou ligou jednoduše nebere konce. Zatímco v domácí soutěži Andalusané stále marně čekají na své vůbec první vítězství z hřiště soupeře, ve čtvrtfinále Evropské ligy se jim to na půdě Athleticu úspěšně podařilo, přestože prohrávali po úvodní brance Adurize. Trefy Kolodziejczaka s Iborrou se však postaraly o nanejvýš cenný obrat na konečných 2:1 a sevillští mají zase o něco blíže k obhajobě trofeje.

Pro hosty šlo o mimořádně kuriózních posledních pár dní. Takřka po celou sezonu se svěřenci Unaie Emeryho těšili výtečné domácí formě, zatímco na půdě soupeřů snad jen s výjimkou ligového poháru opakovaně selhávali. O víkendu však přišla překvapivá prohra na vlastním stadionu proti Realu Sociedad a nyní pro změnu sevillští uspěli vůbec poprvé na stěží uvěřitelný dvacátý pokus, když vezmeme v potaz jejich letošní měření sil z ligy a evropských pohárů.

Z pohledu situace obou zúčastněných v Primera División mělo jít o vyrovnanou partii, neboť jak Sevilla, tak Athletic mají momentálně na kontě shodně 48 bodů a přetahují se spolu s Celtou Vigo o to, kdo ještě může ohrozit čtvrtý Villarreal v boji o Ligu Mistrů, potažmo vlastní kvalifikaci do příštího ročníku Evropské ligy. Jakožto čtyřnásobní mistři této soutěže však mohli být za mírné favority považování přece jen hosté.

Hustý déšť se postaral o opatrný začátek utkání, který naplno propukl v záživnou podívanou až po půlhodině hry. Iňaki Williams v té době dravě pronikl kupředu, ale se svou ranou si na brankáře Davida Soriu nepřišel. Dvě minuty nato o sobě dali poprvé vážněji vědět hosté, když Krohn-Dehli vhodně načasoval kolmici na unikajícího Vitola, ovšem i tentokrát vzešel z nebezpečné akce vítězně brankář Iago Herrerín.

Když pak pět minut před koncem trefil Aritz Aduriz pouze brankovou konstrukci a De Marcos vypálil záhy těsně vedle, odcházelo se k nelibosti domácích do kabin za bezbrankového stavu. Po změně stran se už ale Athletic dočkal zaslouženého vedení, a to hned po třech minutách. Tentokrát již po Muniainově centru nestárnoucí Aduriz hlavičkoval přesně a bezmocný Soria musel lovit míč ze sítě.

Sevillští však na nepříznivý vývoj zápasu zareagovali příkladně a vedení domácím vydrželo jen necelých deset minut. Po chaosu v šestnáctce Athleticu, způsobeném chybou Muniaina, se dostal k míči Kolodziejczak a chladnokrevně srovnal. Hosté tak již měli splněno - gól na hřišti soupeře se vždy počítá. Přesto se jim v závěru slibnou remízu 1:1 podařilo dokonce ještě vylepšit. Vicente Iborra byl na trávníku sotva pár minut, když využil šikovný pas Kevina Gameira k přesnému zakončení a sevillskému obratu na konečných 2:1.

Athletic tak v odvetě potřebuje minimálně dvakrát skórovat, pokud ještě chce pomýšlet na postup. Favoritem je nyní již jednoznačně Sevilla.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (15)

Přidat komentář
Pharrell

2:1

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Langi

3-1

Reagovat
Marv

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Aduriz zaznamenal už osm branek také v rámci Evropské ligy, což z něj dělá třetího nejlepšího kanonýra aktuálního ročníku.

V tabuľke strelcov na EF je prvý spolu s Aubameyangom. Na webe uefa je sám na prvom mieste: http://www.uefa.com/uefaeuropaleague/season=2016/statistics/index.html

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El Fáňos

poslední video - celkový sestřih - mi přestal fungovat, vám to jde normálně?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele