základní skupiny - skupina L
05.11.2015 21:05 CET
5 : 1
(3:1)

Reportáž

Athletic Bilbao - FK Partizan 5:1

Athletic naděloval na domácí půdě a jeho formu odneslo Partizan Bělehrad. Utkání se hned od prvních minut hrálo velmi aktivně a našlo svého hrdinu. Tím byl dvougólový Iňaki Williams.

Domácí Bilbao nastoupilo v poměrně ofenzivní sestavě, která čítala jména jako Aduriz, Williams, Raul Garcia nebo Susaeta. Svého brankáře strážila čtveřice Bóveda, Etxeita, Laporte a Balenziaga. Před hostujícím brankářem Kljajićem nastoupili Vulićević, Fabrício, Balažic a Subić, zatímco o ofenzívu Partizanu se starali Lukić, Stevanović a jediný hrot, kterým byl Grbić.

Bilbao hned od úvodu drželo míč na svých kopačkách a snažilo se vymýšlet gólové nahrávky na Susaetu nebo Williamse. Právě druhý jmenovaný se dostal do první větší šance, jenže jeho střela mířila hodně mimo. Athlético obléhalo pokutové území svého soupeře a brzy přišla odměna za těžkou práci. Strhla se totiž branková smršť. Načal ji Eneko Bóveda, který poslal z pravé strany do šestnáctky nebezpečný míč, jenže propadl k Williamsovi. Ten měl už úlohu poměrně snadnou.

Sotva se hráči vrátili na svá místa a znovu rozehráli, už se slavil další gól. Tentokrát na opačné straně, protože Abubakar Oumaru dostal krásnou přihrávku za obranu od Miroslava Vulićeviće a ze strany propálil špatně vybíhajícího brankáře Iaga Herrerína!

O pouhé dvě minuty později se znovu měnilo skóre utkání a opět slavili domácí. Po krásné nahrávce na stranu pokutového území si naběhl Aritz Aduriz ke středu a upoutal na sebe dva obránce. Pak už jen naservíroval míč před prázdnou bránu a Iňaki Williams se radoval ze své druhé trefy v utkání - 2:1!

Stejný hráč se hnal do další šance poté, co se hostům nepovedl protiútok. Williams ale tentokrát neuspěl a mířil jen vysoko nad břevno! Zatím byly oba týmy stoprocentní, protože ze dvou střel Bilbaa dali domácí dva góly, po jediné střele na bránu se zase radovali hosté. Pět minut před koncem první půle se Aritz Aduriz vřítil do pokutového území a upadl, ale faul se nepískal.

Přesto domácí slavili další gól. Jen o minutu později se prosadil Beñat Etxebarria, který se postavil k rozehrání volného přímého kopu a obstřelil zeď i brankáře! Následně se ještě Aritz Aduriz znovu dostal k hlavičce po centru od Bóvedy, ale mířil vedle. Jediný hráč v dresu hostí, který byl s to dělat obráncům domácích problémy, Abubakar Oumaru, musel střídat kvůli zranění.

Další gól málem padl do sítě Bilbaa a málem si jej vstřelili sami domácí. Po malé domů se totiž brankář Herrerín nacházel jinde, než si přihrávající hráči mysleli. Takže musel sprintovat ke své bráně a těsně před čarou odkopnout míč do bezpečí! Následně se Iňaki Williams po kolmé přihrávce dostal k přízemní střele, která jen těsně minula levou tyč! Po hodině hry jej nahradil Oscar de Marcos, takže hattrick dnes Williams nedal.

Dvacet minut před koncem domácí vstřelili ještě jednu branku a měl ji na svědomí Aritz Aduriz. Beñat Etxebarria rozehrál standardní situaci a jeho nadýchaný a přesný centr našel hlavu Aritze Adurize. To je výtečný hlavičkář a dnes to znovu potvrdil. Deset minut před koncem utkání bylo dílo zkázy dokonáno. Aritz Aduriz dostal na levé straně šestnáctky míč do běhu po elegantní patičce, stihl nahrát před bránu a tam byl Gorka Elustondo. Skóre 5:1 pro Athletic bylo více než příjemné pro jeho fanoušky.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
EverlastD

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
Lorcan

Bilbao potvrdí dobrou formu a vyhraje alespoň o dva góly

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Baskové to zvladnou

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele