základní skupiny - skupina A, 3. kolo
23.10.2014 21:05 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Villarreal CF - FC Curych 4:1

Villarreal si nakonec poradil s Curychem jednoznačným skóre 4:1, i když průběh utkání zas tak jednoznačný nebyl a hosté několikrát zahrozili. O výhře Villarrealu rozhodla především závěrečná půlhodina.

Domácí Villarreal sice na počátku utkání nechal Curych alespoň na chvíli hrát, ale možná se jednalo pouze o promyšlenou taktiku. Když totiž soupeř začínal mít pocit, že bude se Žlutou ponorkou hrát vyrovnané utkání, domácí udeřili. Po zastavení akce Curychu se Villarreal dostal do rychlého protiútoku a protože má na podobné situace skvěle postavený tým, vypadal jeho útok rychle a jednoduše. Skvělou práci odvedl Moreno, který se dostal na kraj pokutového území a naservíroval míč před prázdnou bránu spoluhráči Canimu. Ten už mýlit snad ani nemohl - 1:0.

Po pouhých šesti minutách se Villarreal dostal do vedení a to, jak známo z La Ligy, jen zřídka pouští. I díky laxnosti soupeře se ale Villarreal nemusel obávat následného tlaku, takže si obránci španělského celku bez potíží poradili. Z poklidné rozehrávky vytrhl Villarreal až Oliver Buff, který pálil z více než pětadvaceti metrů. Jeho pokus brankář Juan Carlos nadvakrát vykryl. Curych postupem času začal více ohrožovat kombinaci Villarrealu, ale ani zvýšené napadání mu nebylo nic platné.

Cani dnes hodně výrazně promluvil do vývoje zápasu a evidentně byl při chuti, jenže další jeho posun skončil mnohem větší nepřesností. To byla ostatně vlastnost, která se dnes na obou stranách projevovala nejčastěji. Právě ve chvíli, kdy Cani spálil další velkou šanci, se hosté nadechli ke skvělé akci. Hostující Chikhaoui se nenechal o míč připravit a poté, co několikrát zamotal hlavu svému soupeři, poslal na zadní tyč centrovaný balon, který do sítě tečoval připravený Marco Schönbachler - 1:1.

Villarreal mohl téměř okamžitě reagovat, ale skvělý zákrok Davida Da Costy zmařil domácím jakoukoli šanci na vstřelení druhé branky v prvním poločase. Villarreal začíná druhou půli svědomitěji než tu první. Do velmi dobré šance se dostal Espinosa, ale nastřelil pouze boční síť. Hodně šikovné nohy a rychlé uvažování má mladík Luciano Vietto, který nejprve padl před pokutovým územím v naději, že sudí vytasí nějakou kartu. Ten ale nechal ve hře citlivě pokračovat. Villarreal se však příležitosti zalekl a nezakončil.

Klíčem k posunu skóre se pro Villarreal stal Javier Espinosa, který si míč zpracoval a poslal jej na volnějšího Luciana Vietta. Mladý střelec se pomalu stává hvězdou týmu a po nahrávce od Espinosy zakončil přesnou ranou do míst, kam soupeřův brankář nedosáhl - 2:1.

Příval špatných zpráv pro hostující Curych nekončil, protože se krásnou ranou přesně po hodině hry prezentoval Bruno Soriano. Jen pár minut po druhé brance dostal Villarreal šanci rozehrávat přímý volný kop, který Bruno Soriano trefil z dvaceti metrů naprosto parádně - 3:1.

Giovani dos Santos posléze rozkmital své rychlé nohy a ačkoli byl na hřišti sotva deset minut, málem mohl slavit další gól. Brankář Da Costa si musel zhluboka oddychnout, když míč po ráně mladého talentu minul tyč jeho brány. Nicméně, dos Santos si vše vynahradil jen o pár minut později, když po skvělé individuální akci perfektně zakončil a prostřelil brankáře hostí počtvrté!

Ke konci utkání se musel do rány soupeře položit také brankář Juan Carlos, ale svou úlohu zvládl, míč ukryl do náruče a sledoval, jak jeho spoluhráči v poklidu kombinují dost daleko od vlastní brány.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, insidespanishfootball.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

easy money vijareál v hc... tip 4:0

Reagovat
arsavin

Jasná jednička. 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele