základní skupiny - skupina H, 2. kolo
02.10.2014 19:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Vlci znovu selhali v koncovce a doma s Lille pouze remizovali

Wolfsburg ve snaze odčinit debakl na Evertonu z prvního kola doma tvrdě narazil a vydoloval ze zápasu se zarputilým Lille pouze bod za remízu 1:1. Mužem zápasu se stal bez debat Vincent Eneyama, jenž z deseti střel na branku pustil jen jednu jedinou.

Vysoce ceněný krajní bek Ricardo Rodríguez v Evropské lize neprožívá ani zdaleka povedené chvilky. Prohru 4:1 s Evertonem nastartoval švýcarský reprezentant vlastním gólem a nyní pro změnu patnáct minut před koncem zavinil pokutový kop, když ve vlastní šestnáctce zahrál rukou. Penaltu proměnil Divock Origi a Lille tak brzy vedlo. Sedm minut nato ovšem předvedl fotbalovou parádu Kevin De Bruyne, na jehož dalekonosnou pumelici již nestačil ani výtečný Eneyama. Přesto z pohledu domácích jde jednoznačně o promarněnou příležitost a ztracené dva body.

Vlci od úvodního hvizdu měli jasně více ze hry, ale i tak si zpočátku brankových příležitostí moc nevypracovávali. Výjimkou byla akce Junga z šestnácté minuty, kterou zakončil na přední tyči Perišič, jenže Eneyama svým typicky akrobatickým zákrokem udržel bezbrankový stav. V první půli se toho již příliš neseběhlo, hosté zůstávali po většinu času přikovaní na vlastní polovině hřiště a úspěšně narušovali útoky Wolfsburgu.

Po změně stran však Wolfsburg navýšil tempo hry a začaly se dít věci. Během úvodních osmi minut druhé půle musel Eneyama vytáhnout krásnou ránu Guilavoguiho, která směřovala přímo do levého horního růžku, a také pokus Perišiče po De Bruyneho rohu. Chorvatský záložník měl o chvíli později ještě větší šanci, když šel na nigerijského brankáře úplně sám, jenže ani této výhody nevyužil. Eneyama totiž Perišičovu přízemní ránu vystihl a dle opakovaných záběrů navíc Perišič stál v době přihrávky v postavení mimo hru, a tak bylo spravedlnosti učiněno zadost.

Další dvě dobré šance v ubíhající druhé pětačtyřicetiminutovce zmařil střídající Nicklas Bendtner, když v obou případech vůbec netrefil svou ránu mezi tři tyče. A tak přišel trest. Za zastavení Corchiovy střely vlastní rukou byl Rodríguez potrestán žlutou kartou a pokutovým kopem, který Divock Origi uklidil přízemní ranou k levé tyči, přestože Diego Benaglio vystihl směr jeho střely. Z pohledu Lille pak přišel klíčový moment zápasu jen několik minut nato: Nolan Roux se ocitl jen pár metrů před Benagliem, a přestože byl osamocen, nedokázal z tutové šance vůbec trefit branku.

Pravidlo ‚nedáš, dostaneš‘ se záhy ukázalo být pravdivým i napodruhé. Perfektním volejem zdálky se totiž ve dvaaosmdesáté minutě prezentoval Kevin De Bruyne a srovnal na 1:1. Německý celek se pak ještě pokoušel vrhnout všechny síly dopředu v honbě za vítězstvím, ovšem bezúspěšně. Symbolicky totiž znovu vyhořeli na Vincentu Eneyamovi, jenž i po rohovém kopu Rodrígueze a tvrdé hlavičce Nalda nezklamal, vyrazil míč do bezpečí a zajistil Lille druhý bod v soutěži.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

No dva týmy s tragickou formou proti sobě...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

3:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

3 : 1.

Reagovat
smazaný uživatel

tipy sportovnich utkáních na jindratip.webnode.cz ...zatim velmý úspěšné doufam,že to tak bude pokračovat.děkuji za podporu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele