základní skupiny - skupina H, 5. kolo
27.11.2014 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Everton FC 0:2

Everton dal dnes Wolfsburgu cennou lekci z efektivity. Vlci svého soupeře v úvodu zmáčkli a zejména Ivan Perišić způsoboval hostující obraně velké problémy, jenže potom se těsně před přestávkou prosadil z ojedinělého brejku Lukaku a bylo hotovo. Tým Roberta Martineze následně po obrátce pojistil výhru trefou Mirallase a může slavit postup do play-off.

Také Wolfsburg zůstává i přes porážku favoritem na postup (stačí mu v závěrečném kole neprohrát s Lille), dnes však nicméně mohlo být mnohem veseleji. Tlak Vlků byl totiž místy opravdu drtivý; nakonec se však ukázalo, že ve fotbale někdy zkrátka stačí skvěle bránit a umět udeřit z brejků.

První varování vyslal v úvodu Perišić, který se dvakrát krátce po sobě připomněl nebezpečnými střílenými pasy do vápna a sám se také dostal k hlavičce po De Bruyneho pasu; zasahovat musel veterán mezi tyčemi Tim Howard. Zkušený americký gólman se poté vytáhl ještě více proti ráně Aarona Hunta. Everton nicméně ukázal, že s jeho protiútoky se bude muset počítat, když jeden z nich skončil rohovým kopem, po němž trefil Distin hlavou brankovou konstrukci.

V prvním zápase na Goodisonu prohráli svěřenci Dietera Heckinga vysoko 1:4, dnes to však vypadalo, že se role prohodily; aktivní Perišić dokonce mohl zajistit svému týmu zasloužené vedení, o radost jej však obral zdvižený praporek pomezního. Proti De Bruyneho střele zase zasáhl skvělým blokem Phil Jagielka. A pak už přišel nečekaný zvrat - po dalším rohovém kopu se míč přes Osmana s Mirallasem dostal až k volnému Lukakuovi, který na bližší tyči pohodlně otevřel skóre.

Oba celky měly před zápasem skvělou formu (prohrály shodně jedinkrát z posledních deseti duelů), a dnešní zápas tak nabídl souboj dvou týmů, které dobře věděly, co chtějí hrát a co jim v dané situaci nejvíce sedí. Naneštěstí pro domácí fanoušky však Wolfsburg doplatil na špatnou koncovku - aktivní De Bruyne pálil přímo do Howarda, Bendtnerovu hlavičku zase zarazil ofsajd. Na druhé straně bylo šancí méně, pokud však přišly, byly většinou dost nebezpečné - jako v případě další Lukakuovy střely, kterou vychytal Benaglio.

S blížícím se koncem se tempo stále zvyšovalo. McGeady pálil příliš vysoko, na druhé straně zase Perišić s Maximilianem Arnoldem trefili tyč. Neprůstřelný Howard si poradil s další ránou Marcela Schäfera, nicméně jeden gól měl přece jen ještě přijít. Opět ho vstřelil Everton, a opět za to mohl sehraný protiútok - Lukaku našel Mirallase, který si v nelehké pozici srovnal míč a brilantní střelou propálil Benaglia podruhé. Evertonský úspěch tak nesnížil ani další zdvižený praporek, který tentokrát obral o gól Rosse Barkleyho.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Tomtaf

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
VanKun88

Vsadte na Lorda jako strelce, tutovka

Reagovat
bayern987

+ Olić k tomu.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
db18

přemýšlel jsem nad Lordem a Lukakuem - ani nevím, proč jsem se rozhodl jen pro Lorda

Reagovat
bayern987

3:2

Reagovat
Bayernista18

S formou německejch týmů tenhle tejden tak 1 : 3.

Reagovat
Sotuen

2:2

Reagovat
REPLIKATOR

Vyrovnat

Reagovat
db18

Reagovat
db18

Wolfsburg gól sakra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele