základní skupiny - skupina L, 2. kolo
02.10.2014 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Trabzonspor - Legia Varšava 0:1

Po dvou odehraných kolech se na čele skupiny L objevuje trošku překvapivě Legia Varšava, která i napodruhé dokázala zvítězit 1:0 a zůstává stoprocentní. Poražený Trabzonspor je na druhém místě jen díky lepšímu skóre. O osudu utkání rozhodl už samotný začátek, během něhož se trefil Michal Kucharczyk.

Oba týmy měly tu čest potkat se v Evropské lize už loni a tentokráte polskému celku vyšel revanš za dvě shodné porážky 0:2 náramně. Svěřenci Henninga Berga nehráli v Turecku nijak ustrašený fotbal, ačkoli v mnoha předchozích zápasech tomu tak bylo, a nyní si už od úvodních minut šli za třemi body.

Po čtvrthodině hry se do vyložené pozice dostal Jodlowiec, nicméně za pět minut dvanáct mu balón vypíchl obránce Papadopoulos. Legii ale tahle zmařená šance mrzet nemusela, o pár chvil později se již ujala vedení. Kucharczyk vyzrál na ofsajdovou past, ve správný moment si seběhl pro přihrávku a úplně sám se před brankou nezmýlil.

I když domácí drželi daleko více míč na svých kopačkách, jejich útočná fáze byla katastrofální. Například Óscar Cardozo, někdejší ostřílený forvard Benficy, neznamenal pro varšavskou defenzívu prakticky žádné nebezpečí. A naopak na druhé straně se Bergovo mužstvo mohla radovat po dalších příležitostech.

Deset minut před koncem mohl skórovat Radovič, jenže prováhal ten správný moment ke střelbě, takže mu míč odkopl Constant. V závěru poločasu sice mohl vyrovnat Waris, nicméně brankář Kuciak dobře stál, takže jeho pokus vyrazil do bezpečí do strany. Ani ve druhém poločasu se hra Trabzonsporu výrazněji nezlepšila.

Opět se stávalo, že zaspala obrana, jako v případě Kucharczykova úniku, jehož musel zastavit až vracející se Bosingwa. V poslední čtvrthodině prožívali hosté přece jenom krušné chvíle, ale nakonec odolali. Ekiciho volej nejprve skončila nad brankou, Yilmazovu hlavičku likvidoval konečky prstů Kuciak.

K nebezpečné střele se dostal rovněž Cardozo, ani on však nenašel tu správnou mušku. Z následného rohového kopu mohl těžit Yatabaré, jenže svou hlavičku usměrnil smolně pro něj jen do břevna. Legia se opravdu ubránila s vypětím všech sil, přesto musí počítat s jednou ztrátou do příštího zápasu, neboť byl v 88. minutě vyloučený Žyro.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Tranbzonspor má obrovské problémy se střílením branek, takže tipuji bezbrankovou remízu...

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
EverlastD

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele