základní skupiny - skupina L, 3. kolo
23.10.2014 19:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Trabzonspor - KSC Lokeren 2:0

Důležitý souboj, který může v konečném účtování rozhodovat o postupujícím, zvládl lépe Trabzonspor. Lokeren neodehrál vůbec špatnou první půli, jenže tu druhou hrál hodně ustrašeně a na dva góly Yatabarého s Constantem již zareagovat nedokázal. Domácí tak zůstali na druhém místě a vytvořili si tříbodový náskok na svého soupeře.

Hostující tým přitom nevstoupil do utkání vůbec špatně. Už ve druhé minutě vypálil z velké dálky Galitsios, jenže jeho dělovku, která mířila pod břevno, dokázal vyškrábnout brankář Öztürk. Ten se mezi třemi tyčemi objevil místo zraněné jedničky Kivraka a po dnešním výkonu si trenérovi Vahidu Halilhodžićovi rozhodně řekl o místo v základu.

Následně zahrával přímý volný kop Ekici. Jeden z nejaktivnějších mužů na hřišti svou střelu sice zakroutil přes zeď, to však pouze mimo bránu. O čtyři minuty později se do dobré střelecké příležitosti dostal lokerenský záložník Persoons, ovšem jeho skákavý pokus z voleje zamířil nakonec rovněž vedle.

Ve 24. minutě mohl gólový účet zápasu načnout Abdurahimi. Pro něj balón skvěle vybojoval De Pauw, jenž si počínal proti laxní obraně soupeře perfektně, narazil svému spoluhráčovi, ten ale míč poslal pouze na tribuny. Od té doby naopak převzal Trabzonspor iniciativu hry. A hostující brankář Copa byl neustále v pohotovosti.

Nejprve musel likvidovat jedovatý pokus Constanta zpoza vápna, pak musel vyběhnout proti Warisovi, jenž už si sbíhal do vyložené pozice, a nakonec proti němu uspěl. V nastavení se ještě do šance dostal Leye, když domácí pořádně pokazili vhazovaní na své polovině, jenže senegalský forvard z úhlu nezamířil přesně.

Druhé dějství už patřilo jasně Halilhodžićovým svěřencům. V 51. minutě zahrozil Cardozo po rohovém kopu, avšak jeho rána skončila jen vysoko nad. V 54. minutě Waris z dobré pozice minul bránu o kousek, to ovšem z následného rohového kopu neplatilo v případě Yatabarého, jenž usměrnil rohový kop Ekiciho hlavou přesně k tyči.

Trabzonspor se i nadále hladově hnal za druhou brankou. Nejprve se za defenzívou objevil Cardozo, řítil se sám na Copu, ten mu ale střelu z úhlu vyrazil do zámezí. O chvilku později se k hlavičce propracoval Yatabaré, jehož skákavý pokus mířil do Barryho svatyně, na brankové čáře ovšem dokázal zasáhnout dobře postavený Leye.

Do zakončení se tlačil znovu Waris, jehož v šestnáctce srazil Copa, ovšem sudí Liany penaltu nezapískal. V 86. minutě rozhodl o vítězi Constant. Bosingwa unikl po pravé straně, procpal se do vápna, poté předal míč guinejskému útočníkovi, ten si ho posunul na levačku a zamířil přesně na bližší tyčku.

Lokeren toho směrem dopředu moc nepředvedl, přesto jeho ofenzívu oživil příchod Brazilce Dutry, který původně ani neměl hrát. Za stavu 1:0 se k němu odrazil balón ve vápně, ovšem s jeho slabým pokusem neměl jistý Öztürk potíže. V nastavení se Dutra dostal do zakončení ještě jednou, ani v tomhle případě však na Öztürka nevyzrál.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
klokan.paul

Tip 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele