základní skupiny - skupina C, 5. kolo
27.11.2014 21:05 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - FK Partizan 1:0

Tottenham sice potvrdil roli favorita a zvítězil v domácím prostředí nad Partizanem Bělehrad 1:0, ovšem zároveň si zadělal na sankce od UEFA. Důvodem k jejich možnému udělení je incident z jednačtyřicáté minuty, kdy se několik nezodpovědných fanoušků hned ve třech individuálních případech dostalo na hrací plochu, a hra se musela přerušit.

Podle všeho šlo o jakousi dopředu naplánovanou PR akci, jíž angličtí pořadatelé nebyli schopní zastavit hned v zárodku. Místo toho, aby se mluvilo o pohodovém zajištění postupu do jarní vyřazovací fáze Evropské ligy, se tak dostaly do popředí nefotbalové móresy. O jediný gól zápasu se svým vůbec prvním zásahem v novém dresu od letního příchodu z Francie postaral Benjamin Stambouli.

Partizan s Tottenhamem ostatně obstarali rušnou dohru i v případě jejich vzájemného zápasu na srbské půdě. Tamní fanoušci totiž během utkání roztáhli transparent s protižidovskou tematikou, za níž bělehradský klub dostal od UEFA pokutu i částečné uzavření tribun na jejich následující domácí zápas. Tentokrát něco podobného může zasáhnout celek ze severu Londýna, jehož fanoušci během zápasu pro změnu pokoušeli trpělivost svých srbských kolegů v uzavřené sekci tribun vyvěšením albánské vlajky v souvislosti s nedávným kontroverzním zápasem kvalifikace na EURO mezi Srby a Albánci.

Jak už z odstavců výše vyplývá, více vzruchu nabídlo sledování diváků na stadionu než hry samotné. Přestože šlo z pohledu Tottenhamu o poměrně důležitý zápas, který mu zajistil předčasnou jistotu kvalifikace ze skupiny C, nenabídlo utkání žádnou jednostrannou podívanou. Partizan svědomitě bránil a padnul jen těsně kvůli Stambouliho ráně krátce po změně stran.

Autor: Martin Kantor / espnfc.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
EverlastD

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Sotuen

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele