základní skupiny - skupina C, 2. kolo
02.10.2014 21:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Beşiktaş JK 1:1

Katastrofální představení rumunského stopera Vlada Chirichese a proměněná penalta Demby Ba - to jsou faktory, které stály Tottenham v domácím duelu s Besiktasí cenné body. Po remíze 1:1 tak svěřenci Mauricia Pochettina pokračují v menší krizi, a to je ještě dnes musel několikrát zachraňovat Hugo Lloris..

Hned poprvé tomu tak bylo v samém úvodu, kdy se dobře uvolnil a nebezpečně vypálil Ba; francouzský gólman však vytlačil míč konečky prstů na břevno. Ještě předtím mohl otevřít skóre Olcay Sahan, první dnešní hrubku Chirichese však nepotrestal, a neuspěl ani Gökhan Töre. Vypadalo to, že doma je spíše Besiktas než matní Londýňané.

Turci se zkrátka na White Hart Lane vůbec nebáli, a když tak ve 27. minutě inkasovali z kopačky Harryho Kanea, nešlo o příliš zasloužený vývoj situace. Vlastně to byla první střela Spurs na bránu. Nabil Bentaleb se otočil na pětníku a skvělým míčem našel mladého forvarda, který se vydal na výlet vstříc gólmanovi Tolgovi Zenginovi a poslal mu levačkou "dárek" z nějakých dvaceti metrů. 1:0.

Na druhé straně musel opět zasahovat skvělý Lloris; vyrovnání viselo ve vzduchu po přetaženém pasu na zadní tyč a Sahanově pohotovém zakončení. Kane ve své další šanci pouze prověřil Zenginovu pozornost. Po změně stran se na domácí straně osmělili se střelami i Townsend a Bentaleb, oba však pálili mimo tři tyče. Nebezpečnější byli Turci, ale Lloris chytal přímo dokonale; zuby si na něm vylámali i v dalších příležitostech Sahan a Ba.

Na druhé straně to vypadalo, že jediný, kdo skutečně útočí, je Kane. Jeho šance na pojištění výsledku však vyšuměla do ztracena, což byla voda na turecký mlýn - Besiktas s blížícím se závěrem už vyloženě tlačil. Dost mu v tom pomáhal i zmatený Chiriches, po jehož další hrubici málem Sahan vykouzlil krásný gól do vinglu. Mustafa Pektemek hlavičkoval těsně mimo, proti Dembovi (který se dostal do šance díky tragickému Chirichesovi, jak jinak) zase zakročil brilantní Lloris.

Poslední čtvrthodina se odehrávala plně v turecké režii, a svěřenci Slavena Biliće byli za svou aktivitu v průběhu celého utkání nakonec přece jen odměněni. Psala se 89. minuta, kdy nešťastník Chiriches zasáhl míč rukou ve vápně a zavinil tak penaltu; k té se postavil Demba a bez sebemenších problémů konečně dostal míč za Francouzova záda.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Asi 1:0, ale nebál bych se zkusit překvapení v podobě neprohry hostů... Arsenal zle trápili a Tottenham je ještě o třídu níž...

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Především záleží na sestavě. Ale pokud to bude tak, jak to má Tottenham poslední dobou v Evropské lize ve zvyku, očekávám slabší sestavu a hodně obtížný zápas. Asi remíza

Reagovat
EverlastD

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
eden_h

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tip-0:2 ta sestava tottenhamu vypadá zase bídně

Reagovat
smazaný uživatel

těch neproměněných šancí besiktase,Lloris skvěle podržel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele