základní skupiny - skupina C, 3. kolo
23.10.2014 21:05 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Výteční Lamela s Kanem si podrobili Tripolis 5:1

Tottenham přesvědčivě a hlavně zábavně potvrdil proti Asterasi Tripolis roli favorita a zvítězil vysoko 5:1. Největší podíl měl na konečném výsledku mladý útočník Harry Kane, jenž vsítil hattrick, ovšem veškerou pozornost na sebe strhnul Erik Lamela svým fantastickým gólem na průběžných 2:0. Jedinou kaňkou tak zůstává zbytečné vyloučení brankáře Llorise.

Po poněkud frustrujících remízách proti Partizanu Bělehrad a Besiktasi se Tottenham konečně v Evropské lize naplno rozjel. První gól domácí Spurs vstřelili již ve třinácté minutě, kdy se poprvé v zápase prosadil Kane prudkou ranou zdálky do dolního rohu k levé tyči. Záhy mohl nečekaně vyrovnat Facundo Parra, ovšem v samostatném úniku si na Llorise a dobíhajícího Daviese při dorážce nepřišel. A přišel trest.

Ještě před uplynutím půlhodiny hry se totiž dostal k volnému míči na hranici šestnáctky argentinský křídelník Lamela a odhodlal se k nečekané střele tzv. ‚rabonou‘. Nejenže se tento pokus vydařil na jedničku, ale dokonce i zapadl za opařeného brankáře Košického a rozradostnil tribuny na White Hart Lane i srdce každého fotbalového fanouška. Celou akci včetně neortodoxního zakončení můžete zhlédnout zde .

V šestašedesáté minutě již byl brankový rozdíl mezi oběma celky třígólový. Navzdory úvodnímu tlaku Asterasu po změně stran totiž definitivně pohřbil naděje hostů svým druhým zásahem večera Lamela, jenž po přihrávce Kanea dorazil levačkou z voleje vlastní zablokovanou ránu. Hugo Lloris v brance Spurs udržel čisté konto i po krásné ráně Usera a góly tak nadále padaly pouze do řecké sítě. Patnáct minut před koncem přidal čtvrtý zásah večera Kane, když zblízka dorazil vyraženou Dembelého střelu.

Anglický reprezentant do jednadvaceti let pak záhy dokonal svůj hattrick, když opět z hranice malého vápna skóroval hlavou po Faziově centru a zdálo se, že zápas již nic dalšího nenabídne. Ovšem Tripolis si tři minuty před koncem dokázal vypracovat ještě jednu obrovskou šanci, kterou musel při Tsokanisově úniku hasit až Lloris nevybíravým zákrokem. Za svůj čin francouzský gólman uviděl rovnou červenou kartu a bude tak v příštím zápase Kohoutům chybět.

Jelikož Spurs již v tu chvíli vyčerpali všechna střídání, postavil se k radosti rozjařených fanoušků do branky hattrickový hrdina Kane. Ten však záhy neukázal zrovna dobré předpoklady k brankářské činnosti, jelikož hned z nastalého přímého kopu po Llorisově faulu skóroval nikterak vyvedenou střelou Barrales . Touto trapně vtipnou chvilkou už utkání definitivně skončilo, Tottenham si připsal jednoduché, ovšem i tak cenné vítězství 5:1 a rázem své skupině C dominuje z prvního místa.

Autor: Martin Kantor / goal.com

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Asteras, hm. Hraci Spurs sa musia citit ako britski kolonizatori z 16. storocia, objavuju kluby, o ktorych civilizacia iba rozpravala legendy alebo o nich ani nepocula.

Reagovat
arsavin

Reagovat
smazaný uživatel

už druhú sezónu po sebe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
arsavin

Forma není, ale tohle Tottenham dá. 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lamela jaký gol, to jsem snad nikdy neviděl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele