základní skupiny - skupina J, 6. kolo
11.12.2014 21:05 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Steaua Bukurešť - Dynamo Kyjev 0:2

Po postupu prahnoucí Steaua sice neměla před posledním kolem vše ve svých rukou, jedno bylo nicméně jasné - pokud chtěla na play-off byť jen pomýšlet, musela bezpodmínečně doma udolat Dynamo Kyjev. To se nakonec nestalo, a tak zatímco Ukrajinci po výhře 2:0 postupují pohodlně z první příčky, Rumuni si mohou trhat vlasy - jejich konkurent z Aalborgu totiž v souběžně hraném utkání prohrál..

Ne že by se domácí v Bukurešti nesnažili - veterán mezi kyjevskými tyčemi Oleksandr Šovkovskyj musel ukázat, že ještě nepatří do starého železa, když zlikvidoval nebezpečné střely Luciana Sanmarteana a Claudia Keserüa. Devatenáct minut před koncem se však utrhla hostující hvězda Jarmolenko a bylo hotovo. V nastavení ještě přidal pojišťovací trefu Jeremain Lens.

Oba týmy patří na evropské fotbalové mapě k váženým veličinám; dnes se potkaly už posedmé a v úvodu bylo vidět, že se na obou stranách bude hrát na vítězství. První šanci domácích zahodil Lukasz Szukala, který hlavičkoval mimo bránu, na druhé straně pak hned dvakrát neuspěl Artjom Kravec. Úvodních 20 minut tak nabídlo otevřený fotbal bez jasné dominance.

Steaua zahájila skupinu tím, že doma nastřílela Aalborgu šest gólů, a přestože dnes asi podobnou nálož neočekávali ani ti největší optimisté, šance na další domácí triumf určitě byly. Jenže rekordman Šovkovskyj mezi tyčemi Dynama zazářil proti Sanmarteanově ráně a zlikvidoval i Keserüovu dělovku. Na druhé straně se do zajímavého protiútoku dostal Jarmolenko, gólman Arlauskis však situaci nakonec vyřešil (i když ne příliš elegantně).

Domácí potřebovali body více než hosté, a na jejich výkonu to bylo vidět; po pauze svého soupeře sevřeli, ale branku vstřelit nedokázali. Největší šanci měli v 59. minutě Cristian Tanase s Alexandrem Chipciem, zaměstnat Šovkovského se jim však nepodařilo. V honbě za vítězným gólem vyslal domácí kouč na hřiště i elitního střelce Raula Rusescua, jenže potom udeřilo na druhé straně.

Sydorčukův pas převzal Jarmolenko, obešel Arlauskise a přízemní střelou otevřel skóre; to se psala 71. minuta. Domácí byli dokonale zaskočeni a nezmohli se už ani na žádný závěrečný tlak; Dynamu naopak vedoucí gól dodal potřebné sebevědomí a zápas se tak dohrával za prakticky rozhodnutého stavu. V nastaveném čase pak ještě Lens vytáhl Arlauskise z klece a střelou do odkryté sítě uzavřel skóre na 2:0 pro Kyjev.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

3:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Milan.B

2:1 a postup pre oboch

Reagovat
HullCity

To domácí budou bojovat o postup,ale nemyslím si,že něco vypustíme...1:1.

Reagovat
HullCity

Tlačili nás,ale ti zkušenější nakonec vyhráli...škoda,že jsme vybuchli v Dánsku,mohlo to být 18 bodů!!!

Reagovat
ManUnited

Se považuješ za fandu každýho týmu z Ukrajiny ne ?

Reagovat
HullCity

Víš,kdybys věděl,jak se u nás fandí týmům v Evropě,tak by ses nedivil.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele