základní skupiny - skupina G, 6. kolo
11.12.2014 21:05 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Standard Lutych - Feyenoord Rotterdam 0:3

Fotbalisté nizozemského Feyenoordu dokázali navázat na úspěšné domácí vystoupení se španělskou Sevillou a díky přesvědčivé výhře 3:0 nad belgickým Lokerenem postupují do jarní fáze Evropské ligy z prvního místa. Nakonec tedy vybojovali solidních 12 bodů a před obhájcem trofeje ze Sevilly skončili o bod. Belgickému výběru už o nic nešlo a se čtyřmi body na kontě nakonec obsadil ve skupině G poslední místo.

Hosté byli lepší od samého začátku a do vedení se dostali ze své prví vážnější akce po čtvrthodině hry. K přímému volnému kopu z levé strany se postavil Jens Toornstra a balón zakroutil přímo do branky, překvapený brankář Kawashima zareagoval pozdě a míč tak rozvlnil síť. Ihned na to mohl navýšit vedení rotterdamského výběru Immers, ten ale po rohovém kopu z pravé strany hlavičkoval z osmi metrů nad.

Po necelé půl hodině hry předvedl hezkou individuální akci Jean-Paul Boëtius, který si z levé strany posunul balón blíže do středu pokutového území a vystřelil, jeho pokus skončil o pár decimetrů vedle vzdálenější tyčky. Feyenoord rozebíral defenzívu protivníka i nadále a ve 42. minutě mohl skórovat Richards. Ten dostal krásnou kolmici za obranu a po pravé straně se řítil sám na Kawashimu, jenže z ostrého úhlu ho zblízka nedokázal překonat.

V nastavení první půle se stejný hráč opět zjevil sám před Kawashimou a vystřelil do horního pravého rohu, jenže strážce Lokerenu famózním zákrokem jednoruč vyrazil míč na rohový kop. Po změně stran se obrázek hry nezměnil, po necelých deseti minutách se znovu vytáhl Kawashima, který po nahrávce Immerse a následné ráně Toornstry předvedl opět fantastický zákrok. Feyenoord zaslouženě zvýšil svůj náskok přesně po hodině hry.

Richards se zbavil protihráče na pravé straně a rychlý protiútok tří na jednoho vyřešil ve vápně vodorovnou nahrávkou na nabíhajícího Boëtiuse, jež s přehledem zakončil do odkryté svatyně. Dvě minuty před koncem pak uzavřel gólový účet tohoto střetnutí střídající Elvis Manu, který zhruba po pěti minutách strávených na hřišti s velkým štěstím dotlačil míč k pravé tyči - 0:3. V samém závěru mohl stejný hráč skórovat podruhé, jenže po brejku dva na gólmana mu v poslední možnou chvíli skočil pod nohy Ciman a odvrátil balón na rohový kop.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
EverlastD

2:0 Feyenoord ma isty postup,nemusi sa snazit

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
Elliasson

Pěkně Feyenoord!! Nemám slov!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele