základní skupiny - skupina I, 6. kolo
11.12.2014 21:05 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

SSC Neapol - Slovan Bratislava 3:0

Neapol si podle očekávání poradila se Slovanem Bratislava a postupuje do další fáze Evropské ligy. Po delší době předvedli hráči Partenopei kombinační hru a přesvědčivý výkon. Za branky mohou děkovat Driesu Mertensovi, Marku Hamšíkovi a Duvánovi Zapatovi. Slovan Bratislava končí své účinkování v Evropské lize bez bodu na posledním místě.

Trenér Rafael Benítez chtěl dát šanci i hráčům, kteří za normálních okolností nenastupují. Do hry se dostal brankář Mariano Andújar, od začátku strašil obranu Slovanu také Duván Zapata. Toho podporovali Callejón s Mertensem. Slovan nasadil od začátku Štefánika, Kubíka a Peltiera. Ani ti ale hostům nepomohli ke gólům.

Záložník Marek Hamšík přihrával před branku, ale tam nebyl nikdo ze spoluhráčů, kdo by jeho myšlenku přetavil v gól. Neapol to ale mrzet nemuselo, protože uplynulo sotva šedesát vteřin a domácí slavili. Klíčem k utkání byl brzký první gól a z něho se radovali domácí hráči. Belgický záložník Dries Mertens napřáhl z hranice velkého vápna a krásnou ranou překonal brankáře Perniše - 1:0.

Slovan se jen stěží bránil skvěle se pohybující Neapoli. Tu mohl do dvoubrankového vedení poslat mladík Duván Zapata, ale po rychlé kombinaci pálil mimo tři tyče. O pouhé dvě minuty později se Partneopie dostali k zahrávání rohového kopu a ten mohl skončit přímo v bráně. Roh rozehrál José Callejón, na zadní tyči se k míči dostal zcela volný obránce Maggio, ale jeho hlavička mířila jen do míst, kde stál připravený Perniš.

Po patnácti minutách Neapol navýšila své vedení, když se prosadil právě slovenský záložník. Ten si naběhl na centrovaný míč do pokutového území a natočen směrem k bráně usměrnil míč za Pernišova záda - 2:0.

O chvíli později se do šance prodral také španělský talent José Maria Callejón, který se zčistajasna objevil před brankářem Pernišem, ale míč napálil jen do boční sítě! Slovan Bratislava se pokoušel alespoň o čestný úspěch a například rána Štefánika byla přinejmenším sympatická. Na druhé straně se málem prosadil Duván Zapata, který ale jen těsně minul. Pět minut po změně stran se pokoušel o technické zakončení Dries Mertens, který ale mířil těsně nad břevno.

Po hodině hry se dostal do zakončení obránce Christian Maggio, ale centr Driese Mertense nezakončil podle představ. Tým trenéra Jozefa Chovance mohl inkasovat také po ráně Duvána Zapaty, který to zkoušel z větší vzdálenosti. Jeho projektil ale zamířil těsně nad břevno. Neapol opět tlačila svého soupeře před sebou a to se Slovanu také vymstilo. Právě aktivní Duván Zapata si naběhl před bránu a přesnou hlavičkou dopravil míč od Faouziho Ghoulama do brány Slovanu - 3:0.

Hosté ze Slovenska se ale nevzdali ani za tohoto nepříznivého stavu. Z dálky napřáhl Štefánik a po jeho ráně skončil míč nad domácí brankou. Střelce Duvána Zapatu posléze nahradila hvězda ještě zvučnějšího jména, když se do utkání podíval samotný Gonzalo Higuaín. Argentinský střelec chtěl ihned po svém nástupu skórovat, ale jeho rána nebyla z nejpřesnějších. I hosté se snažili ohrozit bránu stráženou Andújarem, ale Kolčákův pokus mířil těsně mimo bránu.

S přibývajícím časem Neapoli stačilo pouze držet míč v dostatečné vzdálenosti od vlastní brány. A hosté se příliš nesnažili o zdramatizování již rozhodnutého utkání a spokojili se s rolí diváka. Neapol je díky výhře první, Slovan posledním týmem tabulky.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cz

Komentáře (33)

Přidat komentář
vanGomm

Neapol si už zajistila postup v minulém kole zápasem se Spartou.A i když jsou týmy z Itálie pověstné tím,že hrají jen to co nezbytně potřebují (s aucajdry),tak zde bych řekl,že to poruší a vyhrají.Tip 1.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Rozlučka s EL nedopadne pro Slovan zrovna dobře.

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Slovan se skórem 1:17,tak to je šílenost.

Můžou si podat ruce s Bate Borisov v LM,které má před posledním kolem skupin LM a EL ještě horší skóre,než Slovan a to 2:22.

Tady to vidím opět na debakl.

Neapol díky lepšímu vzájemnému zápasu s Bernem,má tak i v případě remízy Bernu se Spartou už postup ze skupiny jistej.

I když by to byl paradox pro Bern nepostoupit s deseti bodama ze skupiny a to samé v případě Sparty.

Čekal jsem,že někomu sebere Slovan body,ale bohužel se tak nestalo a asi už ani nestane!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak,že 3:0-4:0

Přeci jen nebude hrát Neapol asi v plném složení a výraznější debakl bych zas úplně tak nečekal!!

Reagovat
EverlastD

4:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Andis

výhra Nepolea a postup Sparty z druhého fleku a na jaře proti někomu z ML goo go

Reagovat
Robochelsea

9:0

Reagovat
mastakillah

Doufám, že bude hrát od začátku Duván

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Benitezovo saskvanie zostavou ked o nic nejde tu dava skvelu moznost si zatipovat. Neapol.nsma.aj bez toho formu a nastupia aj hraci z lavicky. Slovan je neschopny ofenzivy takze zaujimavy kurz 2,24 ze v 30. min bude remiza si natipujem.tipnite ako ja a vyhrate tak ako vcera aj predvcerom....z 30€ za dva dni vyhry 450€ https://m.facebook.com/profile.php?id=731907863553443&ref=m_notif&notif_t=page_invite_accepted&actorid=1537423936

Reagovat
ďuriLFC

Jurkova labutia pieseň,potom už može kavičkovat nonstop

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu ty vysoký kurzy na jedničku

Reagovat
mastakillah

Andujar - Maggio, Koulibaly, Britos, Ghoulam - Inler, Gargano - Hamšík - Callejon, Zapata, Mertens

docela dobrá sestava Snad tam Duván loupne aspoň dna fíky

Reagovat
olis

snad hej a slovan nech si bere bod alebo aj tri, treba zosmiesnit Rafu, stadion prazdny uz nech ide doriti

Reagovat
mastakillah

Dries

Reagovat
mastakillah

Hamšík

Reagovat
mastakillah

Mertens zatím jako obvykle skvělý

Reagovat
smazaný uživatel

Gargano je neuveritelne slaby.

Reagovat
Nikikrew

tam je teda divakov

Reagovat
mastakillah

Mertens si dělá z těch obránců trhací kalendář

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam hovoril Hlavena a tom nezaradeni na supisku?

Reagovat
ďuriLFC

Vy trnavaci ste smiešny fakt,za každu cenu niečo nakydať.

Reagovat
Milan.B

kolko sa zmesti do vas cisty amaterizmus

Reagovat
ďuriLFC

ved nič neporušili

Reagovat
smazaný uživatel

Bože kukal som Spartu a keď som prepol na Neapol, tak Hlavena tam rozprával niečo o súpiske a povedal, že snád bude všetko v poriadku, tak sa normálne pýtam o čo tam išlo. Btw. Nič som tu k vám nepísal len ma zaujíma o čo tam išlo.

Reagovat
ďuriLFC

Ok sorry.Išlo o to že Duriš nebol na supiske El,ale potom zistil že hráči U21 možu byt dopisaní aj 24 hodin pred zapasom

Reagovat
mastakillah

DUVÁN !!!!!!!

Reagovat
Lokomotiv

Tie petrzalske dresy symbolizuju tento klub uplne presne.Uz fakt zostal len znak, nic viac.

Reagovat
Ebola SVK

utrpenie ..presne toto charakterizuje dnes Slovan ...vdaka že už nepokračujete v dalších zápasoch...vdaka že už končí naše utrpenie....hanbíme sa za vás. Teda aspoň ja....Bolelo ma každé vaše vystúpenie ,peší dedinský futbal a nemohúcnosť....Slovan spred 20tich rokov by s vami ,,úbožiaci na čele s Žofčákom,, vytrel podlahu...pevne verím že táto hanba padne na úrodnú pôdu...polovicu vyšmaria a postaví sa pevný základ budúceho úspešného Slovana

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele