osmifinále - odvety
19.03.2015 21:05 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Sevilla FC - Villarreal CF 2:1

Obhájce titulu ze Sevilly proplouvá suverénně i letošním ročníkem Evropské ligy. Naposledy se o tom v osmifinále přesvědčil Villarreal, který Andalusanům podlehl jak v prvním, tak druhém zápase a s letošními evropskými poháry se tak loučí prohrou 2:1.

O góly domácích se v odvetě postarali Vicente Iborra a Denis Suárez, mezi něž vpasíroval jeden zásah Giovani dos Santos vyvedeným přímým kopem. V celkovém součtu obou zápasů je tak postup Sevilly zcela jednoznačnou záležitostí v poměru 5:2. Hosté navíc zápas dohrávali pouze v deseti kvůli vyloučení stopera Erica Baillyho.

Sevillští si připravili pevnou půdu pod nohama již minulý týden na stadionu Madrigal, kde vstřelili vůbec nejrychlejší gól v historii Evropské ligy, když se trefil záložník Vitolo hned po třinácti vteřinách hry. Tentokrát se žádný rekordně brzký atak nekonal, navíc zpočátku utkání měli více ze hry hosté. Manuel Trigueros i Mario Gaspar prověřili brankáře Sergia Rica hned v úvodní desetiminutovce, ovšem skóre k jejich nespokojenosti zůstávalo stále neměnné, a to po celý první poločas.

Po změně stran se oba týmy dostaly k několika slibným příležitostem, avšak pokaždé je zradilo zakončení. Gaspar trefil pouze Rica uprostřed brány a Mbia na opačné straně netrefil hlavičkovým pokusem branku, přestože se nacházel v dobré pozici. Vzhledem k tomu, že Villarreal pro případný postup potřeboval přinejmenším třikrát skórovat, nezbývalo mu než čím dál více otevírat zadní vrátka a riskovat, čehož nakonec domácí využili.

Nejprve sice Sevilla zbrkle zahodila jedinečný protiútok tři na jednoho, ale jednadvacet minut před koncem se již dočkala. Carlos Bacca vyrazil vpřed a nesobecky posunul míč k Iborrovi, jenž bez potíží zavěsil do prázdné brány. Pro Žlutou ponorku se ani tímto gólem v podstatě nic nezměnilo, a tak nadále poctivě bušila do andaluské defenzivy, až konečně povolila. Giovani dos Santos zakroutil svůj přímý kop zpoza pokutového území tak šikovně, že si míč našel cestu až do sítě.

Jakékoli pozdní drama ovšem výrazně narušil hostující stoper Bailly, když za zákrok na Iborru ve středu hřiště uviděl od anglického rozhodčího Atkinsona druhou žlutou kartu a musel nespokojeně putovat předčasně do kabin. Sevilla nakonec osm minut před koncem ještě využila své nabyté početní převahy, když Trémoulinasův centr poslal hlavičkou do za Asenjova záda střídající Mario Suárez. Sevillská pouť za sotva uvěřitelným čtvrtým triumfem za posledních deset let tak pokračuje a začíná nabírat čím dál reálnějších obrysů.

Autor: Martin Kantor / espnfc.co.uk

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Giovanni

1:2

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele