základní skupiny - skupina J, 4. kolo
06.11.2014 21:05 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Rio Ave FC - Steaua Bukurešť 2:2

Rio Ave mělo na dosah první výhru v Evropské lize, hostující Steaua však dokázala dvakrát vyrovnat a po výsledku 2:2 je s portugalským celkem s největší pravděpodobností amen. Dva zápasy před koncem skupinové fáze ztrácí na postupové pozice už šest bodů a zachránila by jej pouze obrovská shoda okolností.

Steaua sice nastoupila bez zraněného kanonýra Raula Rusescua, přesto však dokázala potvrdit roli nejlépe střílejícího týmu skupiny J a je průběžně druhá. Za domácí se dvakrát prosadil Diego Lopes, hosté kontrovali nejprve povedenými nůžkami Claudia Keserüa a poté v samém závěru vysvobozující trefou Luciana Filipa. Rio Ave navíc dohrávalo v deseti bez vyloučeného Princeho Gouana.

Svěřence Pedra Martinse nyní čeká nadlidský úkol - aby měli vůbec šanci předstihnout v boji o postup Dynamo Kyjev a Aalborg, musejí bezpodmínečně vyhrát oba zbývající duely a doufat, že se Steauě povede totéž. Na stadionu ve Vila do Condo pršelo a foukal nepříjemný vítr, a sychravé počasí ideálně shrnulo pozápasovou atmosféru v ochozech.

Po nevzrušivé úvodní půlhodině přišla první gólová situace - ve 35. minutě rozehrál přímý kop z pravé strany Ukra, míč dolétl přes hostující obranu až k Lopesovi a brazilský záložník jej dotekem uklidil k tyči, mimo dosah gólmana Giedriuse Arlauskise. Hosté však věděli, že v tuhém boji o první dvě příčky potřebují bodovat, a jejich reakce tomu odpovídala - Filip u autové čáry dohnal míč, který by většina fotbalistů nejspíš nechala jít do zámezí, zasekl směrem k bráně a nacentroval do vápna, kde se akrobatickým způsobem trefil Keserü.

Pokud však někdo může žehrat zahozené příležitosti, jsou to domácí. Ve druhé půli měli totiž i další šance - už za stavu 1:1 šel po zpracování dlouhého pasu z hloubi pole sám na Arlauskise Ukra, ale tváří v tvář litevskému gólmanovi neuspěl. Rio Ave se přesto dostalo ještě jednou do vedení, když Paul Papp fauloval ve vápně Ahmeda Hassana; míč si na bílý puntík postavil Lopes a vrátil svému týmu výhodu.

Za stavu 2:1 dospělo utkání do nastaveného času a zdálo se, že se už nic zajímavého nestane; Rio Ave kontrolovalo vedení a Steaua si nedokázala vytvořit adekvátní tlak. Jenže poté přišla osudová chyba - francouzský legionář Gouano si otevřel ústa na rozhodčího a byl vykázán ze hřiště, což byl pro hosty impuls k poslednímu úderu. Lukasz Szukala nacentroval do vápna, míč se dostal až k Filipovi a navzdory Edersonově teči zapadl do sítě. Portugalcům tak vítězství uteklo doslova v poslední vteřině..

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Hiko

To je škody

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele