základní skupiny - skupina J, 6. kolo
11.12.2014 21:05 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Rio Ave FC - Aalborg BK 2:0

Po finálním hvizdu na stadionu Rio Ave nakonec byli spokojeni všichni - domácí si splnili sen, když se dočkali premiérové výhry v Evropě, hosté zase i přes porážku 0:2 postupují do play-off. Hrdinou utkání se stal autor obou tref Yonathan del Valle.

Vítězství to bylo zasloužené; Rio Ave na hřišti dominovalo, Ahmed Hassan dokonce v 16. minutě trefil tyčku. Aalborg naopak potvrdil, že se mu venku vůbec nedaří, prohrál i třetí utkání mimo vlastní stadion a za udržení postupové pozice může děkovat Dynamu Kyjev, které vyhrálo v Bukurešti. Portugalci sice skončili poslední, zlobit se na ně ale určitě nikdo nebude - při své první mezinárodní účasti zanechali slušný dojem.

V první půli ještě branka nepadla; poprvé se diváci radovali až po hodině hry, kdy del Valle otevřel skóre nádhernou střelou. Venezuelský forvard následně 11 minut před koncem přidal i pojišťující gól. Hosté mohli dopadnout ještě hůře; často je musel tahat z bryndy až gólman Nicolai Larsen, který už v úvodu předvedl úchvatnou robinzonádu proti ráně Emmanuela Boatenga.

V 16. minutě pak nikým nehlídaný Hassan po rohovém kopu pálil na zadní tyči, ale zastavila jej konstrukce Larsenovy brány; na druhé straně se jako první osmělil Thomas Enevoldsen, jehož pokus musel odklízet z brankové čáry obětavým zákrokem Tiago Pinto. Poslední šanci úvodního dějství si připsal opět Boateng, Larsen jej však v souboji jeden na jednoho opět skvěle zneškodnil.

Portugalcům už se jednou stalo, že přišli o zaslouženou výhru; bylo to v domácím utkání se Steauou, které nakonec skončilo 2:2. Tentokrát je však Štěstěna na holičkách nenechala. Del Valle v 59. minutě převzal míč u levé lajny, potáhl jej do středu, napřáhl z ostrého úhlu k točené střele a Larsenovi nezbylo než ohlédnout se ke své vzdálenější tyči. Nádherná vedoucí trefa dala domácím potřebné sebevědomí; zatímco hosté vrhli všechny síly do útoku, počkal si Del Valle na další šanci, pronikl do vápna, zpracoval Hassanův pas a propálil Larsena podruhé, tentokrát levačkou.

Ani u tohoto stavu nemuselo zůstat; Hassan měl další šanci v závěru, stejně jako střídající Ukra. Další gól už sice na stadionu ve Vila do Conde nepadl, domácí však přesto nadšeně slavili - a poté, co se dozvěděli výsledek z Bukurešti, se k nim přidali i hosté.

Autor: Dominik Zezula / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
EverlastD

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele