1/16 finále - odvety
26.02.2015 19:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Red Bull Salzburg - Villarreal CF 1:3

Argentinský útočník Luciano Vietto ve službách Villarrealu znovu potvrdil svou výbornou letošní formu, když dvěma góly položil na lopatky Red Bull Salcburk a pomohl svému týmu k postupu do osmifinále Evropské ligy po výhře 3:1.

Villarreal měl ostatně před odvetou v Rakousku již jednobrankový náskok díky domácímu vítězství 2:1. To pak španělský celek s přispěním Vietta a jedním zásahem Giovaniho dos Santose ještě navýšil a může s patřičným očekáváním vyhlížet páteční los druhého kola vyřazovací fáze, které bude probíhat od jedné hodiny odpolední.

Lepší úvod utkání přitom rakouský mistr nemohl prožít. Hned v osmnácté minutě totiž Marco Djuricin smazal svým gólem deficit z prvního zápasu a Salcburk v tu chvíli dokonce průběžně postupoval díky brance vstřelené na hřišti soupeře. Ještě do poločasu však stihl srovnat Vietto, jenž následně čtvrthodinu před koncem svou druhou trefou večera pohřbil jakékoli naděje domácích na závěrečný tlak v honbě alespoň za prodloužením. Zklamané hráče domácího celku záhy dorazil Giovani dos Santos na konečných 3:1.

Úvodní gól Djuricina byl popravdě poněkud šťastný, jelikož se k němu míč přikutálel kvůli nevypočitatelnému odrazu po ráně Marcela Sabitzera o Jaumeho Costu. Zakončení dvaadvacetiletého hráče Salcburku však bylo příkladné a jeho rána z hranice pokutového území si proklestila cestu až do sítě Asenjovy branky.

Žlutá ponorka ovšem na nepříznivý vývoj zápasu zareagovala včasně a brzy vyrovnala. Luciano Vietto nejprve zahodil slušnou brankovou příležitost, když hlavou minul, avšak jen pár chvil nato zvládl centr Jonathana dos Santose z třiatřicáté minuty umístit o poznání přesněji. Oba celky se po zbytek poločasu i úvod toho druhého uchýlily k otevřené partii, které však dlouho vládly obrany. Diváci na stadionu i u televizních obrazovek tak byli svědky pouze střel zdálky, které neměl dostatečnou kvalitu, aby způsobily další změnu skóre.

Klíčový třetí gól tak přišel až v minutě šestasedmdesáté. Střídající Giovani dos Santos podnikl dravý výpad vpřed, který místo vlastního zakončení proti vybíhajícímu brankáři Gulácsimu nesobecky prodloužil na Vietta, pro nějž nebyl větší problém poslat míč do odkryté branky. Tři minuty nato si pak oba hráči prohodili role, když Vietto poslal míč do šestnáctky k nohám mexického ofenzivního tahouna, jenž zblízka navýšil skóre na konečných 3:1 a celkově 5:2 pro Villarreal.

Autor: Martin Kantor / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ponorky nemôžte to posrať, ideál 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Salzburgu pomůže k postupu gól vstřelený na hřišti soupeře.

1:0

Reagovat
EverlastD

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1...na penalty Salzburg

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
popltak

98:0

Reagovat
smazaný uživatel

Po sezone Luciano k nam

Reagovat
houdic

Jj, i Cerysev. Hezky na lavici je posadit...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele