základní skupiny - skupina D, 6. kolo
11.12.2014 19:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Red Bull Salzburg - Astra Giurgiu 5:1

Salzburg stvrdil první příčku snadným vítězstvím nad Astrou. Hosté naopak díky porážce klesli na samotné dno tabulky, neboť Dinamo dokázalo doma skolit Celtic. Dvakrát se v tomto nic neřešícím duelu trefili Alan a Kevin Kampl, jeden zaznamenal hned na úvod Marcel Sabitzer. Rumunský celek korigoval Georgem Florescuem.

Red Bull za šest zápasů zaznamenal celkově 21 gólů, což je suverénně nejvyšší číslo ze všech týmů Evropské ligy v základních skupinách, avšak 8 inkasovaných branek není rozhodně nejlepší vizitka defenzívy. Ačkoli dokázal rakouský klub dokázal hned pětkrát vyhrát, ani jednou se mu nepodařilo udržet čisté konto.

A před jarními boji je tahle statistika rozhodně velkým vykřičníkem pro celé mužstvo. Domácí lodivod Adolf Hütter si mohl v tomto utkání dovolit takový luxus, že na lavičce nechal sedět Jonathana Soriana, svého nejlepšího střelce. Ani tak však útok o svou kvalitu rozhodně nepřišel.

Těžké bylo utkání pro hostujícího gólmana Lunga, který musel být prakticky celých devadesát minut na pozoru a řešil nespočet složitých situací. Jenže ani on nedokázal všemu zabránit. Salzburg začal dominovat hned od začátku, Alan se ještě neprosadil, ale Sabitzer po patičce od Kampla z blízkosti už ano.

Defenzíva Astry nevěděla, kam dřív skočit, a Lung tasil jeden zákrok za druhým. Celkově si jich na své konto připsal neuvěřitelných dvanáct! Ve 34. minutě ale ani on nestačil na parádní ránu Kampla, která se odrazila od břevna za brankovou čáru. Domácí mohli být s prvním poločasem určitě spokojeni.

A ani ten druhý nebyl z jejich strany vůbec špatný. Hned zkraje si totiž Kampl připsal svojí druhou asistenci, když svým centrem na zadní tyči našel Alana, jenž hrudí dopravil balón do sítě. Astra dokázala o šest minut později snížit. A musíme připomenout, že rána Florescua, jenž obloučkem z voleje přesně zacílil, byla jednou z nejkrásnějších vůbec.

Red Bull se i nadále tlačil k několika dalším brankám, až se sami diváci možná divili, jak snadno se dokáže dostat do vyložených příležitostí. V gól už proměnili jen dvě. V 70. minutě skóroval Alan, jemuž Ankersen parádně sklepl balón do šestnáctky, v závěru se ještě po pasu od Soriana trefil z voleje podruhé Kampl.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
EverlastD

3:0

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele