základní skupiny - skupina E, 3. kolo
23.10.2014 21:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Panathinaikos FC 1:1

Fotbalisté PSV Eindhoven byli blízko svému druhému vítězství v Evropské lize a mohli se tak výrazně přiblížit postupu do jarní fáze, ovšem nepovedl se jim závěr utkání a s řeckým Panathinaikosem si tak nakonec rozdělili po bodu po remíze 1:1. V tabulce je holandský výběr druhý se čtyřmi body a v Řecku potřebuje bodovat, Panathinaikos vybojoval svůj první bod v této skupině a udržel si reálnou šanci na postup do další fáze, i když ta stále není nijak velká.

V základní sestavě PSV se po delší době po zranění objevil hvězdný útočník Memphis Depay a svůj celek poslal těsně před přestávkou do vedení. Řecký výběr však dokázal vyrovnat tři minuty před koncem a ihned na to byla k vidění další rána pro eindhovenský celek, když se po druhé žluté kartě pakoval ze hřiště Bruma. Útočník Depay byl k vidění od samého začátku a skórovat mohl již po čtvrthodině hry.

Nejprve vybojoval zajímavou standardní situaci těsně před hranicí pokutového území a poté ji sám zahrál, jenže orazítkoval pouze břevno. Skórovat dokázal ve 43. minutě, kdy po krásné přihrávce za obranu předvedl dlouhé sólo, obešel hostujícího gólmana a následně snadno zakončoval do prázdné branky. Ihned po změně stran domácí pokračovali v mírném tlaku a svůj náskok mohli navýšit ve 49. minutě.

Z hranice pokutového území napřáhl Willems a brankář Steele s vypětím všech sil vyrazil balón mířící pod horní tyčku na rohový kop. V dalších minutách domácí kontrolovali průběh hry a hrálo se téměř bez šancí, definitivně rozhodnout mohl de Jong necelou čtvrthodinu před koncem. Jenže zcela osamocen zamířil z vápna pouze do středu branky do náruče pozorného Steeleho. Hosté vyrovnali v 87. minutě v podstatě z jediné své vážnější možnosti.

Po centru z levé strany hlavičkoval dobře Petrič a brankář Pasveer si připsal dobrý zákrok jednoruč. Nicméně míč se pak vrátil na hlavu Petriče a ten posunul balón na volného Nikose Karelise, který z první kopl do míče a ten zapadl přesně k levé tyči - 1:1. O dvě minuty později Bruma ostře atakoval Karelise a po zasloužené druhé žluté kartě odešel předčasně do sprch, nic dalšího se ve zbývajícím průběhu už nestalo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Stiksxx

2:0. Je potřeba si zpravit chuť po tom nešťastném gólu z Ruska v nastavení. A nebude už lepší příležitosti než v tomto zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim ze za 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
20fredy20

Memphis musi ist do Bayernu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele