1/16 finále - odvety
26.02.2015 21:05 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Olympiakos Pireus - Dněpr Dněpropetrovsk 2:2

Dněpropetrovsk si nakonec pohlídal dvoubrankový náskok z prvního zápasu, na půdě Olympiakosu uhrál remízu, a může se tak radovat z osmifinále. Domácí potvrdili, že poslední týden neprožívají příliš povedené období, a stálo je to ve finále účast v Evropské lize. Hosté naopak v tomhle dvojduelu určitě překvapili.

Svěřenci Vítora Pereiry museli před vlastními fanoušky vsítit minimálně dva góly, aby mohli uvažovat o úspěchu, a neměli k tomu nakročeno vyloženě špatně. Už v 10. minutě Domínguez z pravé strany poslal centr na malé vápno, kam si naběhl Mitroglou, ten však z blízkosti trefil pouze brankáře Bojka.

O čtyři minuty později se již Olympiakos ujal vedení. Milivojevič poslal přihrávku na Mitrogloua, ten dostal v šestnáctce až příliš prostoru, takže podél Bojka mohl pohodlně zacílit. Jenže Dněpr dokázal vlastně velmi rychle odpovědět, Rotanův centr ze standardky totiž gólman Roberto vyrazil jen před dorážejícího Fedeckého.

Hosté v tu chvíli zase více zavřeli hru a soupeře nepouštěli do nějakého většího tlaku. Naopak to byli oni, kdo mohl přidat v pořadí třetí zásah tohoto utkání. Ve 34. minutě musel zasahovat Roberto proti Konopljankovi, který mířil na bližší tyč, a o pár chvil později ukrajinský záložník nedokázal uspět z dálky.

V 51. minutě se situace pro řecký klub pořádně zkomplikovala. Milivojeviče rozhodně chválit nebudou, neboť ten jako by neudržel nervy na uzdě, ve skluzu trefil zvednutou nohou pronikajícího Matheuse, a po červené kartě se musel zaslouženě pakovat ze hřiště. V oslabení pak Olympiakos vývoj zápasu na svou stranu nezvrátil.

Domácí nakonec vykřesali naději v 89. minutě ze správně nařízené penalty po faulu Fedeckého, přesným exekutorem se stal Domínguez. Že však Pereirovo mužstvo nezíská ani své sedmé vítězství na své půdě v rámci evropských pohárů, zajistil v nastavení Kalinič, jenž si naprosto sám před Robertem samozřejmě věděl rady.

Autor: Patrik Sandev / uefa.com

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
EverlastD

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
HullCity

Těžký zápas pro Dnipro,ale věřím,že ten náskok neproserou...1:1.

Reagovat
HullCity

Docela mě naši štvali,že ke konci nechávali hrát domácí a to měli o hráče méně,ale potvrdilo se,že Olympiakos prostě doma ukrajinský tým nikdy neporazí!!!

Reagovat
Pokahontas

Ale moc často s nima zase nehraje...Jestli se dobře pamatuju,tak naposled to bylo na podzim 2006 se Šachťorem(1:1),s Dynamem nejméně za posledních nejméně 20 let nikdy nehrál,a ruku do ohně za to nedám,ale v novém tisíciletí patrně ani s Černomorcem,Vorsklou, Metalurgem či Karpatama(oprav mě jestli se mýlím).

Na podzim 2008 sice hrál s Metalistem,ale to bylo v Charkově,tehdy se ještě hrály skupiny UEFY bez odvet...

Reagovat
HullCity

A co zápasy,kdy je Metalist vyřadil i když prohráli doma 0:1??V sezoně 11/12...

Reagovat
Pokahontas

Podle očekávání kvalitní zápas dvou technických a kombinačních týmů,na který se pěkně koukalo...A proto podobný NIKDY nebude vysílat žádná z českých televizí-jejich předpojatost až šovinismus vůči všemu východnímu je bohužel smutnou konstantou

Krásně to ilustroval poslední,ukázkově zcenzurovaný Magazín EL na ČT-první zápas těchto soupeřů zařadili až na samý konec sestřihů a stopáž měl suverénně nejkratší-necelou minutu.Zato zápas Liverpool-Besiktas měl stopáž více než šestinásobnou(!!!)-bez několika vteřin 6 minut- a to v něm přitom padl jediný gól,narozdíl od dvou v zápase Dněpr-OSFP

Strašné,jak zkreslený obrázek dostává český fotbalový fanda od ,,své" televize...Zaplaťpánbůh za ty internetové přenosy

Reagovat
HullCity

Jo,mě už to štve hodně dlouho,takže se nad tím spíše už pousměji...evidentně je pro ně lepší zápas 0:0 nebo 1:0 než 3:2,4:3 atd.Hlavně že to bude západní...

Reagovat
smazaný uživatel

Už i párkrát udělali to, že ten zápas sestřihali uplně opačně, než probíhal.. loni nebo předloni se to stalo u zápasů Šachtaru nebo CSKA, který svýho soupeře přehrávali, měli více šancí, ale v sestřizích ČT se tyhle šance neobjevili, ukázali jen šance soupeře a prezentovali to prostě uplně opačně..

Reagovat
smazaný uživatel

Možná to bylo teda na Coolu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele