základní skupiny - skupina G, 3. kolo
23.10.2014 19:00 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

NK Rijeka - Feyenoord Rotterdam 3:1

Fotbalisté chorvatské Rijeky dokázali navázat na slušný výkon proti španělské Seville a tentokráte v domácím prostředí porazili favorizovaný Feyenoord po výsledku 3:1. Hrdinou utkání se stal Andrej Kramarić, který vsítil všechny tři branky svého týmu a díky tomu se Rijeka posunula na třetí místo tabulky se čtyřmi body o skóre za Lutych a o bod za vedoucí Sevillu. Naopak rotterdamský celek klesl na poslední příčku se třemi body.

Feyenoord si navíc výrazně zkomplikoval cestu do další fáze a nyní musí ztracené body získat zpět. Přitom utkání bylo velmi vyrovnané a až do 63. minuty se hrálo bez branek, ovšem poté padly čtyři trefy během deseti minut. Úvodní dějství nebylo příliš zajímavé pro oko diváka a k vidění byly v podstatě jen dvě výraznější šance. Nejprve po čtvrthodině hry zahrozil hostující Manu, který dokonce překonal brankáře Vargiče, ale před brankovou čarou dokázal odkopnout míč do bezpečí Mitrovič.

Postupně začal více útočit domácí celek a svou obrovskou možnost neproměnil pět minut před přestávkou. Po přihrávce Kramariće na hranici vápna posílal Jugović míč před branku a tam zblízka nepřekonal brankáře Vermeera osamocený Tomečak. Po změně stran mohl po zhruba deseti odehraných minutách otevřít skóre hostující Manu, jenže ten tentokráte z hranice vápna mířil o pár decimetrů vedle tyče. A tak se krátce po hodině hry dostala do vedení Rijeka.

Po krásné narážečce získal míč Leovac a nahrál ho na opačnou stranu zcela volnému Kramarićovi, který neměl problém zblízka dopravit míč do sítě - 1:0. Ovšem neuběhly ani tři minuty a nizozemskému celku se podařilo vyrovnat. K přímému volnému kopu z pětadvaceti metrů se postavil Jens Toornstra a krásnou ranou zakroutil balón k bližší tyči. Nicméně za další čtyři minuty šla Rijeka do vedení po nádherné brance Kramariće.

Po dlouhém nákopu Vargase z vlastní poloviny si seběhl za obranu Feyenoordu Kramarić a poté krásným lobem z osmnácti metrů překonal Vermeera, který pouze zůstal zkoprněle stát. Necelou čtvrthodinu před koncem byl v pokutovém území sražen Kramarić a sudí po konzultaci s kolegou opožděně nařídil pokutový kop. K němu se postavil sám postižený Kramarić a po střele k tyči zkompletoval svůj hattrick.

Deset minut před koncem mohl snížit El Ahmadi, avšak jeho dobrá rána z deseti metrů šla těsně vedle tyče a skóre utkání se tak již nezměnilo. Svěřenci kouče Freda Ruttena se musí výborně připravit na odvetu a dobře vědí, že je jednoduchá práce rozhodně nečeká.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, espnfc.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem ze aspon tu plichtu uhraji...

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Pasha

1:1

Reagovat
arsavin

Rijeka umí překvapit. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:3

Reagovat
Elliasson

A já věřil, že se Feyenoord dostává do formy. Takhle ztratit postup

Reagovat
smazaný uživatel

dalo se čekat, Rijeka je ve větší pohodě, ten Feynoord to už není co bývalo

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas...od te doby co odesel Pelle jde to s nima z kopce....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele