základní skupiny - skupina L, 3. kolo
22.10.2014 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Metalist Charkov - Legia Varšava 0:1

Metalist Charkov znovu body nezískal a polská Legia Varšava může domů odcestovat s pocitem spokojenosti. Na tři body jí stačil pouze jediný gól, který vstřelil v úvodu utkání Duda. O dramatické momenty samozřejmě nebyla nouze a na obou stranách se dokonce kopaly pokutové kopy. Ani jeden z nich ale nebyl proměněn.

Kvůli přesunutí zápasu do Kyjeva Charkov nemohl spoléhat na diváckou kulisu tak, jak by mohl v domácím prostředí. A na kvalitě utkání se tento faktor bezesporu projevil. Polský výběr také nečekal na úvodní zdravice a od prvních minut neklidnou rozehrávku domácích napadal. I díky tomuto aktivnímu přístupu se Legia dostala do prvního vážnějšího ohrožení Horjajinovovy brány. slovenský talent Ondrej Duda si seběhl na střed hřiště a tvrdě vypálil, ale ke své smůle pálil jen nad břevno.

Ke střele ze střední vzdálenosti se posléze dostal Torres, jenže neměl správně seřízená mířidla a jeho rána se do sítě nedostala. Když se svému naplnění blížila třicátá minuta utkání, ujali se hosté vedení a demonstrovali, že Charkov nezažívá právě ideální časy. Ondrej Duda se dostal do vápna s míčem přilepeným ke kopačkám, ustál dobíhající protihráče a hokejovým "blafákem" namířeným pod břevno překonal brankáře Horjajinova - 1:0 pro hosty a na tahu byli domácí hráči. Ti se sice pokoušeli srovnat, ale byli příliš nervózní a kazili velké množství příležitostí.

Hodně aktivním hráčem byl Jajá, který se nejprve odhodlal k zajímavé střele, následně už si vše rozmyslel lépe a volil centr. Jenže ani nahrávka na rozběhnutého spoluhráče se nesetkala s pochopením soupeřových obránců. Pět minut po změně stran mohli Poláci téměř slavit, když se Kucharczyk dostal do vápna a v něm nastřelil ruku svého soupeře. A protože tento hráč nebyl brankářem, kopala se penalta. K ní se postavil Vrdoljak, ale nechal vyniknout brankáře Horjajinova, který si počkal, kam poletí míč, a skočil stejným směrem!

Metalist Charkov se hnal do útoku v podstatě z další šance a dokonce se mu podařilo vstřelit branku, ale ta se v zápisu gólů ze zápasu nakonec neobjeví, protože Homeňuk zakončoval z ofsajdového postavení a sudí Mažeika správně gól neuznal. Charkovu dnes zkrátka nebylo přáno. Poté, co vstřelil neuznanou branku, dostal další obrovskou šanci na body. Zkušený záložník Ivica Vrdoljak totiž ve vlastní šestnáctce zahrál rukou a sudí Gediminas Mažeika nařídil penaltu také na druhé straně. Opět to ale byl brankář, kdo se radoval jako poslední.

Jajá si postavil míč na značku, rozběhl se a vypálil, ale brankář Dušan Kuciak jeho úmysly vystihl a nepříliš razantní ránu vyrazil mimo tři tyče! Nedařilo se ani Orlandu Sáovi, který se sice s míčem dostal až do vápna, kde následně vystřelil, ale jeho rána mířila mimo. Metalist chtěl stůj co stůj bodový přísun, ale dnes mu nevycházelo téměř nic. Naopak mohl být rád za šanci bojovat o body až do konce utkání. Ani kombinační převaha mu nepomáhala přetavit snahu v branku.

Deset minut před koncem zápasu si střídající Marek Saganowski naběhl na centrovaný míč, ale hlavičkou poslal balón pouze do náručí připraveného brankáře. Definitivní rozuzlení dnešnímu utkání mohl dodat Jakub Kosecki, který se probil až do vápna a mohl rozhodnout o dnešním zápase. Ale jeho střela se nakonec stočila těsně vedle tyče, takže výsledek už se neměnil. Po třech bodech je Metalist stále poslední, zatímco Legia má náskok příjemných šesti bodů.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
HullCity

1:1

Reagovat
HullCity

Ostuda,nic jiného.Metalist musí v zimě sehnat útočníka,třeba Deviče,který nehraje v Kazani,tak jak tak EL je mimo jejich radar,takže snad alespoň bodujeme doma proti Lokerenu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
klokan.paul

Tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Milan.B

Duda pekny gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele